20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Αλλάζει κατά το ήμισυ η Βουλή, περισσότερες γυναίκες και περισσότεροι νέοι κάτω των 40

Τρεις νέοι κομματικοί σχηματισμοί και 28 βουλευτές που δεν εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη Βουλή εισέρχονται στη νέα Βουλή, φέρνοντας την ανανέωση στο ποσοστό του 50%.

Η Συμμαχία Πολιτών, το Κίνημα Αλληλεγγύη και το ΕΛΑΜ είναι τα κόμματα που εισέρχονται για πρώτη φορά στη Βουλή μέσω της εκλογικής διαδικασίας.

Οι βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά είναι 24, εκ των οποίων οι 7 είναι κάτω των 40. Οι βουλευτές κάτω των 40 είναι οι Ευθύμιος Δίπλαρος, Δημήτρης Δημητρίου, Αννίτα Δημητρίου και Μαριέλλα Αριστείδου του ΔΗΣΥ, η Άννα Θεολόγου της Συμμαχίας Πολιτών, οι Λίνος Παπαγιάννης και ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι γυναίκες που εισέρχονται στη νέα Βουλή είναι 11, εκπροσωπώντας το 19,6% των βουλευτών από 12,6% που ήταν στην προηγούμενη Βουλή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλές γυναίκες ήρθαν πρώτες σε σταυρούς προτίμησης στα κόμματά τους στις διάφορες επαρχίες. Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης ήταν η Ειρήνη Χαραλαμπιδου για το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ στην Επαρχία Λευκωσίας, η Ελένη Θεοχάρους της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό, η Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, η Σκεύη Κούτρα Κουκουμά του ΑΚΕΛ στην επαρχία Αμμοχώστου, η Άννα Θεολόγου της Συμμαχίας Πολιτών στην Αμμόχωστο και η Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ στην επαρχία Κερύνειας.

Τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στη Βουλή και δεν εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη είναι για τη Λευκωσία από το ΔΗΣΥ ο Σόλωνας Κασίνης και ο Δημήτρης Δημητρίου, από το ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου, από το ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο Μαρίνος Μουσιούττας, από την ΕΔΕΚ ο Κωστής Ευσταθίου, από τη Συμμαχία Πολιτών ο Γιώργος Λιλλήκας, από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και από το ΕΛΑΜ ο Χρίστος Χρίστου.

Στη Λεμεσό τα νέα πρόσωπα από τον ΔΗΣΥ είναι η Έλενα Σταύρου, από το ΑΚΕΛ ο Γιώργος Γεωργίου, από το ΔΗΚΟ ο Πανίκος Λεωνίδου, από την ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος, από την Αλληλεγγύη η Ελένη Θεοχάρους και από τη Συμμαχία Πολιτών ο Παύλος Μυλωνάς.

Στη Λάρνακα νέα πρόσωπα είναι από το ΔΗΣΥ η Αννίτα Δημητρίου, από το ΑΚΕΛ η Ευανθία Σάββα και από το ΔΗΚΟ ο Χρήστος Ορφανίδης.

Στην Αμμόχωστο νέα πρόσωπα είναι από το ΔΗΣΥ οι Ονούφριος Κουλλάς και Γιώργος Κάρουλλας, από το ΑΚΕΛ ο Νίκος Κέττηρος, από την Αλληλεγγύη ο Μιχάλης Γιωργάλλας, από τη Συμμαχία Πολιτών η Άννα Θεολόγου και από το ΕΛΑΜ ο Λίνος Παπαγιάννης.

Στην Πάφο νέα πρόσωπα είναι ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης από το ΔΗΚΟ και ο Ηλίας Μυριάνθους από την ΕΔΕΚ.

Στην Κερύνεια νέα πρόσωπα είναι η Ελένη Μαύρου από το ΑΚΕΛ και η Μαριέλλα Αριστείδου από το ΔΗΣΥ.

Νέα μέλη της Βουλής είναι επίσης και οι αντιπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων, για τους Μαρωνίτες ο Γιαννάκης Μούσας και για την κοινότητα των Λατίνων η Αντονέλλα Μαντοβάνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ