17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Αισθητή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Αναλυτική πρόγνωση

Βαρομετρικό χαμηλό από το νότιο Ιόνιο πέλαγος θα κινηθεί βόρεια – βορειοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το θερμό του μέτωπο αύριο. Επίσης, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης (Short Wave Trough) στη μέση τροπόσφαιρα, ενώ την ίδια ώρα θα βρισκόμαστε στην αριστερή έξοδο του Jet Streak, ενισχύοντας τις ανοδικές κινήσεις και πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης.

Με βάση τις συνθήκες της ατμόσφαιρας για αύριο Τετάρτη, θα ευνοείται η εκδήλωση κυρίως πολυκύτταρων καταιγίδων και οι κίνδυνοι από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 2 εκατοστά. Σε περίπτωση μεμονωμένης καταιγίδας, αυτή δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε υπερκυτταρική και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι οι ισχυρές βροχοπτώσεις, ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο μεγαλύτερη από 2 εκατοστά. Επίσης, οι υπερκυτταρικές καταιγίδες είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία ανεμοστροβίλων, χωρίς να σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί αφού πολύ μικρό ποσοστό τους καταφέρνει να δημιουργήσει ανεμοστρόβιλο.

Την ίδια ώρα το νότιο – νοτιοδυτικό ρεύμα που δημιουργείται, αναμένεται να ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας, σταδιακά από απόψε, αρχικά από τα νοτιοδυτικά. Η σκόνη θα παραμείνει στην περιοχή μας μέχρι την Παρασκευή περίπου και τα επίπεδα της θα μεταβάλλονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά και κατά περιόδους πολύ υψηλά. Αύριο Τετάρτη, η σκόνη θα είναι πολύ εμφανής μέσα στις σταγόνες βροχής που θα πέφτουν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί σταδιακά σκόνη, αρχικά από τα νοτιοδυτικά. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται κάποιες περιοχές, κυρίως στα νότια, να αρχίσουν να επηρεάζονται από μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 8 έως 11 στα παράλια και 0 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο. Σε περίπτωση καταιγίδας όμως αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται διαστήματα με τοπικές βροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή σημειώνει μικρή άνοδο.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ