21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Αδελφοποιούνται αύριο η Πάφος και η ιστορική Αλεξάνδρεια

Με την Αδελφοποίηση δύο ιστορικών πόλεων, της Πάφου και της Αλεξάνδρειας, ισχυροποιούνται και διευρύνονται οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Στο πλαίσιο επίσημης τελετής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στις 6.00 μ.μ., στο Κυβερνείο Αλεξανδρείας, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Mohamed Sultan θα υπογράψουν το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, παρουσία αντιπροσωπειών των δύο Τοπικών Αρχών, του Πρέσβη της Κύπρου στο Κάϊρο Χάρη Μορίτση, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’, εκπροσώπων της Κυπριακής και Ελληνικής Αδελφότητας της Αιγύπτου και άλλων επισήμων.

Την επόμενη ημέρα 30 Απριλίου, η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου θα παραστεί στην επίσημη έναρξη του Προγράμματος «Nostos-The Return», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξάνδρεια παρουσία των Προέδρων της Αιγύπτου Abdel Fattah El- Sisi, της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και της Ελλάδος Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς το εν λόγω Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών χωρών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αντιπροσωπεία της Πάφου θα έχει επίσης σειρά επαφών και συναντήσεων με αρμόδιους φορείς της Αιγύπτου για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού. Η αντιπροσωπεία της πόλης μας θα επισκεφθεί επίσης το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όπου θα γίνει δεκτή από τον Πατριάρχη Θεόδωρο τον Β’.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ