18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Έφυγε από τη ζωή η ηρωομάνα Αγαθονίκη Παπαλαζάρου

Έφυγε χθες από τη ζωή η ηρωομάνα Αγαθονίκη Παπαλαζάρου σε ηλικία 81 χρόνων.

«Τα θλιμμένα σου μάτια πρόδιδαν πάντα τη λύπη σου και πάντα μαρτυρούσαν τον πόνο σου», έγραψε στο facebook η κόρη της Μαρία Φράγκου Παπαλαζάρου, προσθέτοντας: «Έναν πόνο αβάσταχτο γιατί ήταν βαμμένος με το αίμα της καρδιάς σου… Μάμα μου αγαπημένη…

Σε κρατούν τώρα από το χέρι ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης μας και μαζί θα περάσετε του Αχέροντα ποταμού τη γέφυρα για να μη φοβάσαι…»

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στα Νέα Χολέτρια στις 2 μ.μ. και η ταφή στο παλιό κοιμητήριο των Χολετριών, στον τάφο των παιδιών της, ηρώων Κυριάκου και Σωτήρη. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στην εκκλησία, από τη μία μέχρι τις δύο.

Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας να γίνονται εισφορές για την ανέγερση μνημείου των ηρώων της κοινότητας.

Θλίψη για το θάνατο της ηρωoμάνας Αγαθονίκης Παπαλάζαρου

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την βαθιά θλίψη του για το θάνατο της ηρωoμάνας Αγαθονίκης Παπαλάζαρου. Η εκλιπούσα, ήταν η μητέρα δύο παλληκαριών που σκοτώθηκαν, ο ένας κατά την περίοδο πριν το πραξικόπημα, και ο δεύτερος κατά την Τουρκική εισβολή.

Ο Κυριάκος Παπαλάζαρος που δολοφονήθηκε, μόλις 17 χρονών από την ΕΟΚΑ Β’ μέσα στην Μητρόπολη Πάφου το 1973, και ο Σωτήρης Παπαλάζαρος που σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος την Κυπριακή Δημοκρατία κατά την Τουρκική εισβολή το 1974. Παρά τον σπαρακτικό πόνο, η Αγαθονίκη στάθηκε πραγματικός βράχος για την υπόλοιπη οικογένεια της μαζί με τον σύζυγο της Παπαλάζαρο. Δυστυχώς, η ηρωoμάνα Αγαθονίκη, όπως και τόσες άλλες χαροκαμένες μάνες της Κύπρου, έφυγε αδικαίωτη, αφού αυτοί που εγκλημάτησαν σε βάρος της Κύπρου δεν δικάστηκαν ποτέ.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, εκφράζει συλλυπητήρια σε ολόκληρη την οικογένεια και τους οικείους της. Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ μαζί με ηγετικά στελέχη του κόμματος και του λαϊκού κινήματος θα παραστούν στην κηδεία.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ