22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Έτσι χάκαραν το Facebook – Ποιοι επιβάλλεται ν’ αλλάξετε κωδικό

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι 50 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση σε κενά ασφαλείας από χάκερς.

Οι πλείστοι χρήστες, αμέσως μετά την παραβίαση των κενών ασφαλείας, βρήκαν τον λογαριασμό τους αποσυνδεδεμένο. Όπως εξήγησε στο Sigmalive ο ειδικός για θέματα ασφάλειας διαδικτύου Ντίνος Παστός, η αποσύνδεση των λογαριασμών προέκυψε από ενέργειες του Facebook, κυρίως για προληπτικούς λόγους, για ν’ αποτρέψει πιθανή περαιτέρω παραβίαση λογαριασμών.

Η αποσύνδεση των λογαριασμών, δηλαδή, δεν ήταν αποτέλεσμα του «χακαρίσματος», αλλά αποτέλεσμα προληπτικών ενεργειών του Facebook, ούτως ώστε να τερματιστεί η παραβίαση των κενών ασφαλείας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως δήλωσε στο Sigmalive, οι χάκερ πέτυχαν το σοβαρό αυτό πλήγμα στο Facebook εκμεταλλευόμενοι τρία κενά ασφαλείας, μέσα από τα οποία κατάφεραν να υποκλέψουν το «κλειδί πρόσβασης» των λογαριασμών.

Θεωρείται μεγάλο πλήγμα για το Facebook  η εν λόγω παραβίαση των κενών ασφαλείας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διέρρευσαν οι εν λόγω πληροφορίες.
Κίνδυνος υπάρχει και για χρήστες που συνδέονται μέσω Facebook σε άλλες ιστοσελίδες ή εφαρμογές.

«Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανόν, εκτός από τις πληροφορίες που εξασφάλισαν στο Facebook, να κατάφεραν να τις εξασφαλίσουν και στην ιστοσελίδα / εφαρμογή στην οποία οι χρήστες συνδέονται μέσω του Facebook.

Η εν λόγω παραβίαση των κενών ασφαλείας του Facebook δεν είναι από τις περιπτώσεις που ο χρήστης απαιτείται να προβεί σ’ αλλαγή κωδικού πρόσβασης.

Ωστόσο, επιβάλλεται κάποιος ν’ αλλάξει κωδικό πρόσβασης, εάν θυμάται ότι σε συνομιλία του στο Facebook Messenger έχει αποστείλει σε διαδικτυακό του φίλο είτε κωδικούς πρόσβασης είτε άλλες σημαντικές προσωπικές πληροφορίες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ