23.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Έρχεται την Κυριακή το XTERRA Cyprus (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ρεκόρ συμμετοχών για τον τρίτο Διεθνή αγώνα off-road τριάθλου XTERRA Cyprus ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στον Λιμανάκι του Αγίου Γεωγίου στη Πέγεια. Ο αγώνας ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη του Ευρωπαικού πρωταθλήματος XTERRA 2019, έχει ήδη προσελκύσει μεγάλο αριθμό αθλητων οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Κύπρο τον προσεχή Απρίλη με στόχο την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί όπως και κάθε χρόνο στη Χαβάη.

Με μόλις 40 συμμετοχές το 2017, φέτος οι εγγραφές έχουν ήδη τριπλασιαστεί ενώ ο τελικός αριθμός συμμετοχών αναμένεται να ξεπεράσει τις 150. Η διοργάνωση XTERRA Cyprus η οποία ανάμεσα στους λάτρεις του αθλήματος φημίζεται για την πλούσια φυσική ομορφιά του Ακάμα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αθλητών από 26 Ευρωπαικές χώρες  όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελβετία, το Βέλγιο και το Ισραήλ ενώ μεγάλο σασπένς και ανταγωνισμό παρουσιάζουν και οι ελίτ κατηγορίες ανδρών και γυναικών όπου περισσότεροι από 20 επαγγελματίες αθλητές θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας $7500.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Οι φυσικές ομορφιές της Πέγειας συμβάλουν στην ανάπτυξη αγώνων διεθνών προδιαγραφών προσελκύοντας αθλητές απ’όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Η συμβολή του Δήμου Πέγειας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα μας και για τον λόγο αυτό επιλέξαμε την συνεργασία μας με την διοργάνωση XTERRA Cyprus.» σχολίασε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου.

«Με το ποσοστό των Διεθνών συμμετοχών του αγώνα να ανέρχεται στο 99%, φιλοδοξούμε να βάλουμε τον Δήμο μας στο επίκεντρο της αθλητικής τουριστικής ανάπτυξης καθώς και να προβάλουμε την φυσικό πλούτο και τις υποδομές της Πέγειας σε ένα ευρύ κοινό» σχολίασε τελειώνοντας.

Ο αγώνας, ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Mokapot Productions και τον Δήμο Πέγειας  θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου και την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού την Κυριακή 7 Απριλίου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του αγώνα XTERRA Cyprus:  Blue Net, Riccos Sound και Light & Red Bull Cyprus.

Για περισσότερες πληροφρίες επικοινωνήστε με:

Νικολεττα Ιωάννου | 97719534

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

http://xterracyprus.com/

http://xterracyprus.com/xterra-cyprus-2019/

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ