22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Έρχεται ο “ΚΙΜΩΝΑΣ”: Σημαντική επιδείνωση του καιρού απόψε – Έντονες και παρατεταμένες βροχές [ΧΑΡΤΕΣ]

Νέα διαταραχή, εν ονόματι “Κιμώνας”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, επηρεάζει την περιοχή μας από χθες Σάββατο με βροχές.

Oι βροχές του τελευταίου 24ώρου περίπου έχουν επηρεάσει όλο το νησί και οι ποσότητες κυμαίνονται κυρίως από 4 έως 25 χιλιοστά. Πολύ τοπικά, έχουν καταγραφεί μεγαλύτερα αλλά και μικρότερα ύψη βροχής. Εκτός από μεμονωμένες καταιγίδες που επηρέασαν δυτικά τμήματα του νησιού, τα φαινόμενα ήταν γενικά ήπια.

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρατηρήθηκε στον καιρό σήμερα το πρωί, οι νεφώσεις άρχισαν να αυξάνονται τις τελευταίες ώρες, όπου παρατηρούνται κάποιες βροχές σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας (ώρα 12:45). Οι βροχές ακολουθούν ανατολική/βορειοανατολική πορεία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

.

Με βάση τις ποσότητες βροχής που έχουν ήδη σημιωθεί, αλλά και αυτές που αναμένονται, έχουμε κάνει μικρές αλλαγές στον χάρτη που σας παρουσιάσαμε χθες, τις οποίες μπορείτε να δείτε πιο κάτω. Ο πρώτος χάρτης είναι ο ανανεωμένος ενώ ο δεύτερος είναι ο παλιός.

.

Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται προοδευτικά από απόψε, αρχικά από τα δυτικά/νοτιοδυτικά, μέχρι περίπου το πρώτο μισό της Δευτέρας. Έπειτα, το χαμηλό θα αρχίσει να εξασθενεί, ωστόσο μέχρι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς θα συνεχίσει να δίνει τοπικές βροχές/καταιγίδες και χιόνια κατά διαστήματα, όπου στο σύνολο αυτής της περιόδου θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές.

Όσον αφορά τα χιόνια, το ύψος τους μέχρι σήμερα το μεσημέρι (29/12/2019) ανέρχεται γύρω στα 25 cm στο ξενοδοχείο Jubilee ενώ στη Χιονίστρα, κυμαίνεται από περίπου 35-45 cm. Απόψε, οι χιονοπτώσεις θα είναι περιορισμένες αρχικά κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω, ενώ χιόνι θα εναλλάσσεται με χιονόνερο έως 100-150 μέτρα πιο κάτω. Μετά τα μεσάνυχτα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε υψόμετρα κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω, ενώ χιόνι θα εναλλάσσεται με χιονόνερο έως 100 μέτρα πιο χαμηλά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Την Δευτέρα και την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν κατά διαστήματα και θα είναι περιορισμένες κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με ελαφριές χιονοστρώσεις από τα 1600 μέτρα και άνω.

Η βροχόπτωση του μήνα από το 141% που ήταν μέχρι το πρωί της Παρασκευής (27/12/2019), πρέπει να έχει φθάσει γύρω στο 150% με τις βροχές του τελευταίου 24ωρου και εκτιμούμε πως μέχρι το τέλος του μήνα, θα ξεπεράσει τον περσινό Δεκέμβρη ο οποίος έκλεισε στο 170% και θα κυμανθεί μεταξύ 180-190%.

Στις αρχές του νέου χρόνου, νέα υποστήριξη που θα δεχθεί το αβαθές πλέον χαμηλό στην περιοχή μας από την μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα, αναμένεται να το οργανώσει και πάλι, δίνοντας την δεύτερη φάση του Κίμωνα με περαιτέρω βροχές/καταιγίδες. Επίσης, αναμένονται και περαιτέρω χιόνια σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα.

Αργότερα σήμερα θα εκδωθούν και οι ανάλογες προειδοποιήσεις για την πρώτη φάση του Κίμωνα.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, με το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως στα παράλια. Στα υψηλότερα ορεινά, κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω, τα όποια φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσης κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Σύντομα όμως, ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά/νοτιοδυτικά, οι οποίες θα επηρεάσουν όλο το νησί μέχρι τις αυγινές ώρες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες. Κάποιες καταιγίδες θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Οι χιονοπτώσεις θα είναι περιορισμένες αρχικά κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω, ενώ χιόνι θα εναλλάσσεται με χιονόνερο έως 100-150 μέτρα πιο κάτω. Μετά τα μεσάνυχτα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε υψόμετρα κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω, ενώ χιόνι θα εναλλάσσεται με χιονόνερο έως 100 μέτρα πιο χαμηλά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος και βροχερός. Οι βροχές θα είναι κατά τόπους παρατεταμένες ενώ θα παρατηρούνται και τοπικές καταιγίδες, από τις οποίες κάποιες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, θα παρατηρούνται και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα υψηλότερα ορεινά, κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού, αλλά χιονόστρωση θα παρατηρηθεί κυρίως από τα 1600 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κατά το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Τα όποια φαινόμενα από τα 1500 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανότητα ελαφριάς χιονόστρωσης από τα 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, αυξημένη ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται τοπικές βροχές. Τα όποια φαινόμενα κυρίως από τα 1650 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

.

Radar Görüntüsü: Hatay, PPI

.

This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ