22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Έρχεται ο “Δαίδαλος” και φέρνει πάρα πολλές βροχές και χιόνια

Νέο, πολύ πιο υποσχόμενο βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι Δαίδαλος, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από αύριο βράδυ, για περίπου 48-54 ώρες. Το όνομα Δαίδαλος το έχει πάρει μετά από ψηφοφορία της ομάδας των Καιροφίλων Κύπρου, αφού κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έντονων και -πιθανόν- ακραίων φαινομένων που αναμένονται, κυρίως λόγω πολύ μεγάλων ποσοτήτων βροχής σε μεγάλη έκταση. Πιθανές ποσότητες βροχής από 15 έως 80 χιλιοστά.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε σε χάρτη την πορεία του Δαίδαλου!

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκληθεί πανικός, απλά συστήνεται στον κόσμο να είναι καλά ενημερωμένος για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στις περιοχές τους, τόσο μέσα από τις συχνές προγνώσεις αλλά και από ενημερώσεις στη σελίδα του kitasweather στο Facebook.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Πέμπτη ακολουθεί το τρίτο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο είναι κι αυτό πολύ υποσχόμενο όσον αφορά τις βροχές, με ενδεχόμενο να μας επηρεάσει και τέταρτο διαδοχικό βαρομετρικό χαμηλό την ημέρα των Φώτων.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Οι βροχές που παρατηρούνται αυτή την ώρα στα ανατολικά θα κινηθούν ανατολικά και ο καιρός αναμένεται να καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -4 στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και το απόγευμα δεν αποκλείονται λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Στην περιοχή του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση από τα 1550 μέτρα και άνω, με πιθανότητα για πολύ ελαφριά χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και κατά διαστήματα θα είναι πυκνή . Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου ο παγετός θα επιμείνει τοπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και καταιγίδες.
Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις αυγινές ώρες θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Στα ορεινά από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 13 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ