19.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Έντονες και παρατεταμένες βροχές απόψε

Νέο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή μας από νωρίς απόψε. Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν το νησί από τα δυτικά-νοτιοδυτικά και προοδευτικά αναμένεται να επηρεάσουν όλο το νησί μέχρι τα μεσάνυχτα

Οι βροχές σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και παρατεταμένες, με αυξημένες πιθανότητες να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες.

Σήμερα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως το πρώτο μισό της μέρας, οι οποίες στο σύνολό τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και ολόκληρο. Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση από τα 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα περίπου και άνω. Οι βροχές θα είναι πιο συχνές και εκτεταμένες στο δυτικό μισό του νησιού σε σχέση με το ανατολικό μισό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και ορεινά αλλά και σε περιοχές καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 με 18 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με παγκύπριες βροχές μεγάλης διάρκειας κυρίως για τα νότιο μισό του νησιού. Οι βροχές σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες και παρατεταμένες με αυξημένη πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες. Στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα περίπου και άνω. Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις, κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι-νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα βόρεια και ανατολικά παράλια, 15 έως 16 στα δυτικά και νότια παράλια και -1 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού. Οι βροχές σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι έντονες και παρατεταμένες με πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες. Στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα και άνω. Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις, κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι-νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές μέχρι τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από αντικυκλώνα και θερμές για την εποχή αέριες μάζες. Αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός με θερμοκρασίες πολύ πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ