Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε εκτενώς  στη  δημοσιότητα που λαμβάνει το θέμα έγκρισης και αδειοδότησης της πιο πάνω ανάπτυξης και επεσήμανε τους προβληματισμούς και ανησυχίες του Δήμου Γεροσκήπου όπως είχαν διατυπωθεί και στην σύσκεψη που οργανώθηκε  στις 26.3.2014.  Ειδικότερα αναφέρθηκε εκ νέου στην απουσία μέχρι σήμερα ακτομηχανικής μελέτης.

Αυτό, ανέφερε, δημιουργεί αμφιβολίες αλλά και ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ανατολική και δυτική ακτή από τη βασική αλλαγή των θαλασσίων ρευμάτων και κυματισμών σε σχέση με τους 12 κυματοθραύστες ( 6 υφιστάμενους και 6 νέους ) καθώς και το νέο διαγωνισμό- μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη  για έργα ακτοπροστασίας μπροστά από τις ξενοδοχειακές μονάδες, ως επίσης από την επίδραση της έκτασης και έντασης του Έργου συνέχισε, στο κέντρο της Γεροσκήπου, την πλατεία και τον πυρήνα.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου αναφέρθηκε και στην αθλητική υποδομή στο μέσο της προτεινόμενης ανάπτυξης που θα πρέπει να παραμείνει στο Δήμο.

Η υποδομή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, όπως είπε,  ποδοσφαιρικό γήπεδο, βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο, κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων 50Χ25 ενώ έχουν  προγραμματιστεί και σχεδιαστεί κέντρο αντισφαίρισης και κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών. Πρόσθεσε πως οι μέχρι σήμερα δαπάνες του Δήμου Γεροσκήπου έφθασαν τα 9,4 εκ. ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ανησυχία εξέφρασε και για την απαιτούμενη υποδομή αναβάθμισης και τροποποίησης του οδικού δικτύου, υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών κλπ.

Αναφέρθηκε και στην ανάγκη επιβολής  αντισταθμιστικών μέτρων για σχεδιασμούς αλλά και εκτέλεσης έργων πολιτιστικού και περιβαλλοντικού εμπλουτισμού ως υποχρεωτικού μέρος της ανάπτυξης, στα πλαίσια που καθορίζονται στο κεφάλαιο 27 του τοπικού σχεδίου Πάφου.

Εκτίμησε ακόμη πως υπάρχει ανάγκη ελέγχου και συμμόρφωσης με τα αποτελέσματα των απαιτούμενων μελετών κοινωνιολογικής φύσης καθώς και άλλων επιπτώσεων ( εμπορικότητας κλπ)  που δυνατόν να επιφέρει η ανάπτυξη αυτή στην ευρύτερη περιοχή με την παρουσία 30 χιλιάδων νέων ( αλλόγλωσσων ) κατοίκων.

Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και στο θέμα επαναχρησιμοποίησης του χώρου και του διατηρητέου συγκροτήματος Αγροκτήματος της Γεροκηπιάς στα πλαίσια προγράμματος που θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο διασύνδεσης των δύο “κόσμων” και της ομαλής συμφιλίωσης τους.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου έχει στείλει  επιστολή για τη μεγάλη ανάπτυξη στην Γεροσκήπου και για τους προβληματισμούς του  τόσο στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, όσο και στη Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας & Οικήσεως.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ