29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ένας ύμνος για την Πάφο μας! Ο Μίμης Πλέσσας μελοποιεί ποίημα του συμπολίτη μας Βαγγέλη Μαυρονικόλα

Σε υλοποίηση της πρότασης που δέχτηκε από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για την μελοποίηση ενός Ύμνου για την πόλη μας, σε στίχους συμπολιτών μας ποιητών,  ο καταξιωμένος μουσουργός Μίμης Πλέσσας απέστειλε στον Δήμαρχο επισυνημμένη επιστολή  σχετικά με την τελική επιλογή του ποιήματος.

Ο μεγάλος συνθέτης με επιστολή του στον Δήμο Πάφου μεταβίβασε τον θαυμασμό του για την επιλογή των ποιημάτων για τον ύμνο της Πάφου.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του, δυσκολεύτηκε να αποφασίσει ποιο μεταξύ των 4 επικρατέστερων ποιημάτων θα μελοποιούσε αλλά τελικά διάλεξε το ποίημα του Βαγγέλη Μαυρονικόλα με προσωρινό τίτλο «Καλωσόρισμα στην Πάφο- το 1183 π.Χ.» και με το τέλος της επωδού το ονόμασε «Χρυσοφιλούσα Πάφος».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Μίμης Πλέσας προχώρησε στη μελοποίηση του ποιήματος ενώ τώρα βρίσκεται στη διαδικασία ενορχήστρωσης του.

Το pafospress συγχαίρει τον Βαγγέλη Μαυρονικόλα για την επιλογή του και ανυπομονούμε όπως όλοι στην Πάφο να ακούσουμε το αποτέλεσμα.

Γνωρίζοντας τη δουλειά του Μίμη Πλέσσα είμαστε βέβαιοι ότι ο ύμνος της Πάφου θα είναι σίγουρα εξαιρετικός!

Σημειώνεται ότι η ανταπόκριση των πνευματικών ανθρώπων της Πάφου στην ιδέα αυτή ήταν εντυπωσιακή, αφού ο Δήμος έλαβε και προώθησε στον μεγάλο συνθέτη αρκετές δεκάδες ποιήματα γνωστών και καταξιωμένων συμπολιτών μας.     

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ