19.9 C
Paphos
Friday, May 3, 2024

Ένας Παφίτης φοιτητής θέλει να σώσει τον Πλανήτη και ζητά τη βοήθειά μας

Ένας Παφίτης φοιτητής, ο Νικηφόρος Λάμπρου από την Έμπα ο οποίος φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών ασχολείται με μια επιστημονική έρευνα πάνω στην Κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα στις επιπτώσεις που έχει η Κύπρος  από αυτή.

Η έρευνα αυτή θα παρουσιαστεί σε Διεθνές συνέδριο στις 2 Νοεμβρίου 2018 που έχει ως θέμα την ”Οικονομική Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος”.

Την επιστημονική έρευνα θα παρακολουθήσουν επιστήμονες από το University of Amsterdam, Linnaeus University of Sweden, University of Lisbon, Colorado State University, University of Cambridge, University of Reading, University of Heidelberg, Kyushu University, Arizona State University, University of Munster, Basque Centre for Climate Change, Universita di Ferrara, Organisation of Economic Cooperation and Development, Crawford School of Public Policy, Queensland University of Technology, και το Manchester Metropolitan University.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Νικηφόρος μιλώντας στο PafosPress.com αναφέρει τα ακόλουθα: 

“Όπως όλοι γνωρίζουμε η Κύπρος γεωγραφικά ανήκει σε μια από τις  πιο ευπαθείς περιοχές της Μεσογείου όπου αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ξηρότητα. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα και μια παγκόσμια πρόκληση που όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Η εξάρτηση της χώρας μας από το φυσικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά μεγάλη για να αγνοηθεί, ακόμα και σε συνθήκες ανάπτυξης. Είναι σαφές  πως η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας δε σημαίνει απαραίτητα πιο ζεστό κλίμα για όλους, σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, μεταβάλει το κλιματικό σύστημα, συμβάλλοντας στην αύξηση εμφάνισης  ακραίων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων.

Η Κύπρος μας πρέπει να λάβει μια σειρά από άμεσα μέτρα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και την άμεση έρευνα για την προσαρμογή του συνόλου των δραστηριοτήτων και των φυσικών βιοτόπων της  χώρας στην κλιματική αλλαγή, όπου θα περιγράφεται η παρούσα κατάσταση, οι προβλέψεις  για το μέλλον και οι ενδεδειγμένες  παρεμβάσεις”.

Το PafosPress.com θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια υλοποίησης του εγχειρήματος του συμπολίτη μας φοιτητή παρουσιάζει πιο κάτω ένα Ερωτηματολόγιο που όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου (στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές) μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά για αυτή την μεγάλη έρευνα.

Το ερωτηματολόγιο αυτό είναι ένα κομμάτι της έρευνας του Νικηφόρου και έχει σκοπό να διερευνήσει την γνώση, στάση και συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Οι απαντήσεις σας είναι εμπιστευτικές και η συμμετοχή σας είναι σημαντική για την υλοποίηση αυτής της έρευνας. Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην έρευνά μας μπορείτε να συμπληρώσετε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQP12TvhJxZAQ4BKh0UFFT8lzpHEmEKI7SGWln8tMWb_MQ_A/viewform

 Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ