22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Άρχισε στην Πάφο το Cyprus Junior Open για νεαρούς αθλητές γκολφ 

Άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, στο Minthis Golf Club, στην Τσάδα, το Nicos Severis Cyprus Junior Open, το οποίο διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ και στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 111 αθλητές από 14 χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος 54 αγόρια και 27 κορίτσια, ηλικίας έως 18 ετών.

Ο διευθυντής του εφηβικού γκολφ στην Κύπρο Φάνος Πιτυρής δήλωσε ότι το φετινό τουρνουά είναι το 7ο που διεξάγεται στη μνήμη ενός θρύλου του κυπριακού γκολφ, του Νίκου Σεβέρη, η οικογένεια του οποίου συνεχίζει τη χορηγία για την ανάπτυξη νέων αθλητών στο γκολφ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον κ. Πιτυρή, τα τελευταία δυο χρόνια ο αγώνας είναι τριήμερος και τα αποτελέσματα του μετρούν στην παγκόσμια και πανευρωπαϊκή κατάταξη για τους ερασιτέχνες αθλητές.

Ιδιαίτερα φέτος, είπε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο συναγωνισμός πολύ έντονος και πρόσθεσε ότι το άθλημα συνεχώς αναβαθμίζεται στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε, γίνεται μια προσπάθεια, ούτως ώστε μαθητές των δημοτικών σχολείων να έρθουν σε επαφή με το άθλημα, ενώ πιλοτικά το άθλημα του γκολφ εφαρμόζεται σε δυο δημοτικά σχολεία της Πάφου.

Ένας από τους βασικούς στόχους της ομοσπονδίας, κατέληξε, είναι να συνεχίσει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων παικτών στην Κύπρο, ενώ παράλληλα να προωθεί την Κύπρο ως ένα ιδανικό χώρο ανάπτυξης του γκολφ διεθνώς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ