22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Άνιση η μάχη με τις φλόγες στην Ελλάδα- Ένας ο νεκρός από τον πύρινο εφιάλτη (vid)

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει ο πύρινος εφιάλτης, ο οποίος μαίνεται ανεξέλεγκτος απο το μεσημέρι της Δευτέρας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδη Μυλωνά, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός στην περιοχή του Νέου Βουτζά. Σε μια άλλη εξέλιξη η ΕΡΤ και το skai, μετέδωσαν πληροφορίες που κάνουν λόγο και για τρίτο νεκρό, που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται αρμοδίως.
Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν 25 συνολικά τραυματίες, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε τρία νοσοκομεία. Σημείωσε δε, ότι έξι εκ των 25 τραυματιών παραμένουν διασωληνωμένοι.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο επιχειρούν, περισσότερες απο 150 επίγειες δυνάμεις ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, η ΕΡΤ αναφέρει ότι οι Ελληνικές Αρχές σταματούν τα πλοία στ’ ανοιχτά της Ραφήνας ενώ άνθρωποι έχουν πηδήξει στην θάλασσα.
Στο μεταξύ, λόγω των εξελίξεων με τις πυρκαγιές στην Αθήνα, προκύπτουν σοβαρά προβλήματα με το πτητικό πρόγραμμα του Αεροδρομίου Λάρνακας καθώς ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα.
Νωρίτερα, μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στα Γεράνεια όρη, στην Κινέτα Αττικής, στον Αποκόρωνα στα Χανιά, στην Καλλιτεχνούπολη, στην Κόρινθο και στην Πεντέλη.
Δηλώσεις Τόσκα για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά
Σε δηλώσεις του από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το Χαλάνδρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι όλος ο κυβερνητικός και κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να «μη θρηνήσουμε θύματα» και για να περιοριστούν όσο γίνεται οι ζημιές στην εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά στην Κινέτα.
Ο κ. Τόσκας, άφησε να εννοηθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά, μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού, κάτι ωστόσο που θα διερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία βρίσκεται ήδη στην περιοχή για την έναρξη των ερευνών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας
Επιστροφή Τσίπρα στην Ελλάδα λόγω πυρκαγιών
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε εσπευσμένα από το Μοστάρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης λόγω των πολλαπλών πύρινων μετώπων που καίνε την Αττική.
Αμέσως μετά την προσγείωσή του ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές
Ο Aλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό για τις παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά της Αττικής. «Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά της Αττικής» τόνισε.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπουργούς.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ