20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

«Άνθισαν οι τουλίπες» στο Φεστιβάλ Πολεμίου

Το Πολέμι φιλοξένησε σήμερα το καθιερωμένο φεστιβάλ Τουλίπας, στην Πλατεία του Κέντρου Νεότητος. Παρούσα ήταν μεταξύ άλλων και η Πρέσβειρα της Ολλανδίας Nathalie Jaarsma.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ξενάγηση στο χώρο προστασίας της Τουλίπας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η Ολλανδή Πρέσβειρα εξέφρασε χαρά για την πρωτοβουλία αυτή και την ευχή να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα για την προστασία της τουλίπας.

Η έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η εκδήλωση στόχο έχε την ευαισθητοποίηση του κοινού για προστασία της τουλίπας που ευδοκιμεί στην περιοχή του Πολεμίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Θεσμός έχει καταστεί το Φεστιβάλ Τουλίπας ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Ιωάννου ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που προγραμματίζεται για προστασία της τουλίπας, η οποία για μια περίοδο κινδύνεψε να αφανιστεί κυρίως λόγω της εκτεταμένης χρήσης φυτοφαρμάκων.

Ο Αντώνης Νικάνδρου, Πρόεδρος των Φίλων της Τουλίπας ανέφερε ότι προγραμματίζεται επίσκεψη αντιπροσωπείας στην Ολλανδία για ανταλλαγή απόψεων.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πολεμίου, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και η Πρεσβεία της Ολλανδίας ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας με τίτλο « Αγαπάμε την Τουλίπα μας!», με στόχο την προστασία και την ανάδειξη της τουλίπας της Κύπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ