20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Aloe- Γίνεται το τέταρτο ξενοδοχείο στην Πάφο του ομίλου Thanos Hotels and Resorts

Στην εξαγορά του ξενοδοχείου Aloe στην Κάτω Πάφο προχώρησε η Aether Anthana Ltd, μητρική εταιρεία του ομίλου Thanos Hotels and Resorts.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, το Ξενοδοχείο Aloe αποκτήθηκε από την Aether Anthana Ltd, μέσω της Antasia Hotels Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο, τεσσάρων αστέρων, ξενοδοχείο είχε διατεθεί προς πώληση τον περασμένο Φεβρουάριο, μέσω της διαδικασίας σφραγισμένων προσφορών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται στην περιοχή Κάτω Πάφου, 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, διαθέτει 272 δωμάτια και συνολική έκταση 17.000 τ.μ.

Κατά την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξαγορά, ο διαχειριστές τόνιζε ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε λειτουργία.

Τα συνολικά εισοδήματα του ξενοδοχείου κατά την περσινή τουριστική περίοδο ανήλθαν σε περίπου €3,8 εκατ. και η μέση πληρότητα για την ίδια περίοδο ανήλθε στο 62%.

Εξαγορά μέσω της Antasia Hotels

Όπως προαναφέρθηκε, το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποκτήθηκε από την Aether Anthana Ltd, μέσω της Antasia Hotels Ltd. Στην ανακοίνωση της, η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού επισημαίνεται ότι η νεοσύστατη εταιρεία Antasia Hotels Ltd, η οποία επί του παρόντος δεν ασκεί οποιεσδήποτε δραστηριότητες, είναι θυγατρική της Aether Anthana Ltd.

Σημειώνεται ότι η Aether Anthana Ltd αποτελεί ιδιωτική εταιρεία, η οποία, μέσω των θυγατρικών της, δραστηριοποιείται στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts

Ο Όμιλος Thanos Hotels & Resorts συστάθηκε στην Κύπρο πριν από 40 χρόνια. Αρχικά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος μπήκε στον χώρο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 1972, με την ενοικίαση ενός μικρού ξενοδοχείου, του Ευαγόρας, στην Αμμόχωστο. Με την Τουρκική Εισβολή το 1974 μετακόμισε με την οικογένεια του στην Πάφο, όπου και δραστηριοποιήθηκε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με το άνοιγμα του ξενοδοχείου Paphos Beach Hotel.

Σήμερα ο όμιλος εργοδοτεί 850 άτομα και δραστηριοποιείται με το Annabelle, το Almyra και το πολυτελές θέρετρο Anassa. Τα ηνία της επιχείρησης κρατάνε τα τρία αδέλφια Μιχαηλίδη. Διευθύνων σύμβουλος είναι ο Θάνος Μιχαηλίδης, food & beverage director η Άννα Μιχαηλίδου και communications director η Νατάσα Μιχαηλίδου.

Πηγή: inbusiness.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ