21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Άκης Χρυσόμηλος: “Μεγάλο στοίχημα για την πόλη και την επαρχία μας η επιτυχία του Πάφος 2017”

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Πάφος 2017 είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου, Άκης Χρυσόμηλος.


Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ φιλικό κλίμα έγινε ενημέρωση από πλευράς Πάφος 2017 για την πορεία προετοιμασίας αλλά και για το πλήρες πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017.

Ο Άκης Χρυσόμηλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πάφος 2017 για τη σπουδαία δουλειά που κάνει και διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι όλη η Πάφος, φορείς, οργανώσεις και απλοί πολίτες είμαστε πλήρως συστρατευμένοι στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από το να πετύχει ο θεσμός και να κερδίσει βεβαίως η Πάφος το μεγάλο στοίχημα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακολουθεί πλήρης δήλωση του κ. Άκη Χρυσόμηλου:

Το 2017 είναι για την Πάφο μια πολύ σημαντική χρονιά, καθώς η επιτυχία της πόλης μας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ένα μεγάλο στοίχημα και μια υπόθεση που μας αφορά και επηρεάζει όλους.

Έχοντας επίγνωση του αποφασιστικού ρόλου του Δήμου στην προετοιμασία και την υλοποίηση του Πάφος 2017, έχω κατατάξει το θέμα στις κορυφαίες μου προτεραιότητες. Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο και Δημοτική υπηρεσία πρέπει να συστρατευθούν και αφοσιωθούν στον μεγάλο στόχο της πόλης και της επαρχίας μας, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και με πρώτο από όλους τον Οργανισμό του Πάφος 2017.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος, εκφράζω την βούληση και τη δέσμευσή μου να δοθεί ισχυρή και σε όλους τους τομείς στήριξη στον Οργανισμό από τον Δήμο. Η στήριξη αυτή περνά μέσα από δύο βασικούς πυλώνες:

  1. Ολοκλήρωση των έργων αστικής ανάπλασης και υποδομής που βρίσκονται υπό εκτέλεση.Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στα έργα που σχετίζονται άμεσα με το πρόγραμμα του Πάφος 2017, όπως είναι η ανάπλαση των χώρων γύρω από τον Δημόσιο Κήπο , η ανάπλαση της πλατείας Κέννεντυ και η ανακαίνιση του Μαρκιδείου Θεάτρου και του πρώην “Αττικόν”.

  2. Υποστήριξη για την οργάνωση και διεκπεραίωση των εκδηλώσεων.

Καθοριστικές είναι ο ρόλος του Δήμου στο να παρουσιάσει η πόλη μας το 2017 την καλύτερη δυνατή εικόνα: τάξη, καθαριότητα, αίσθημα ασφάλειας, διευκολύνσεις για τους επισκέπτες, πρόσβαση στην πληροφορία, μέσα διακίνησης, ανάδειξη μνημείων και αξιοθέατων, πάταξη της αισχροκέρδειας και άλλα.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμησή μου για το έργο που κάτω από δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες επιτέλεσαν μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης και τα μέλη του, καθώς και οι λειτουργοί του Οργανισμού. Να μου επιτραπεί να εκφράσω ηθική ικανοποίηση γιατί ως επικεφαλής της Δημόσιας Ομάδας της ΕΔΕΚ στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέβαλα στη συλλογική προσπάθεια για το στήσιμο και την προώθηση της υποψηφιότητας της πόλης μας για το τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στη συνδρομή της Ομάδας Υποδομών του Πάφος 2017 για την μεγάλη της συμβολή στην επιλογή, τον σχεδιασμό, την ωρίμανση και γενικά στην προώθηση των αναπτυξιακών έργων που σήμερα εκτελούνται. Πίστευα και πιστεύω ότι το 2017 είναι ταυτόχρονα σταθμός και αφετηρία. Έγνοια μου είναι και το τι θα γίνει όταν σβήσουν τα φώτα του 2017 και για αυτό, αν οι πολίτες με αναδείξουν στη δημαρχία της Πάφου, θα εργαστώ ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και της επαρχίας μας τόσο η πείρα και η τεχνογνωσία του Οργανισμού Πάφος 2017, όσο και τα έργα υποδομής που δημιουργούνται.

Η επιτυχία του Πάφος 2017 είναι ένας δύσκολος αλλά ευφυής στόχος. Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και σύμπνοια μεταξύ των βασικών συντελεστών, μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας μια περήφανη και πρότυπο Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, τιμώντας την χώρα μας στο εξωτερικό.

Το 2017 η Πάφος χρειάζεται δήμαρχο που να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες και στους θεσμούς του Πάφος 2017. Χρειάζεται ηγεσία στην Τοπική Αρχή αξιόπιστη, χωρίς λαϊκιστικές ακρότητες και υπερβολές και κυνήγι της αυτοπροβολής. Χρειάζεται πνεύμα σύνθεσης, συναίνεσης και γνήσιας προσήλωσης σε αρχές και αξίες. Είμαι έτοιμος να λειτουργήσω μέσα σε αυτό το πλαίσιο και να αφιερώσω όσο χρόνο και κόπο χρειάζεται για να βγουν η πόλη, η επαρχία μας και η Κύπρος ασπροπρόσωπες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ