18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Η Σόφη εκπλήρωσε το όνειρό της 19χρόνια μετά- Βούρκωσαν όλοι στην Αποφοίτηση

Την Σόφη Οικονομίδου και την οικογένειά της είμαι απο τους τυχερούς που έτυχε να τους γνωρίζω προσωπικά. Νιώθω ευτυχισμένος και ευλογημένος που μαζί με αυτούς τους πλούσιους σε δύναμη και ψυχικά αποθέματα ανθρώπους συνδέομαι φιλικά και οικογενειακά.

του Μάριου Ιγνατίου

Άνθρωποι αγωνιστές, τίμιοι και πάντα με το χαμόγελο ζωγραφισμένο μόνιμα στα χείλη. Όσες δυσκολίες και αν συνάντησε στη ζωή της η οικογένεια Τάκη Οικονομίδη είναι πάντα ευγενική και σου δίνει την εντύπωση ότι το γνωστό “υπάρχουν και χειρότερα” πρέπει να το είπε πολλές χιλιάδες φορές σε αυτή την πορεία απο το 1974 μέχρι σήμερα όταν απο τον ξεριζωμό βρέθηκαν πρόσφυγες στην Πάφο αλλά και με τα όσα ακολούθησαν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χθες στην Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο όλα ήταν τέλεια. Όλα έμοιαζαν τόσο όμορφα και τόσο οργανωμένα που μπορούσες να διακρίνεις τη χαρά και την περηφάνεια των φοιτητών και των οικογενειών τους που ετοιμάζονταν να τους δουν να ποζάρουν για την αναμνηστική φωτογραφία ζητωκραυγάζοντας και πετώντας στον αέρα τα χαρακτηριστικά μαύρα καπέλα του τήβεννου ακαδημαϊκης ορκωμοσίας.

Οι παρευρισκόμενοι, επίσημοι και μη, επώνυμοι ή όχι, απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και απο τη μάνα μέχρι την γιαγιά έδιναν ο καθένας μια μεγαλοπρέπεια και μια διάσταση Πανεπιστημιακής Αποφοίτησης που η Πάφος χρόνια είχε ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ωστόσο την παράσταση άθελά της “έκλεψε” μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Νεάπολις, η Σόφη Οικονομίδου. Στην αναγγελία του ονόματός της ο Καθηγητής Εξελικτικής Ψυχολογίας, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Διομήδης Μαρκουλής μαζί με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Νεάπολις, Μιχαλάκη Λεπτό, κατέβηκαν απο τη σκηνή και απένειμαν το Μεταπτυχιακό της Σόφης.

Στην αίθουσα επικράτησε ενθουσιασμός αλλά και συγκίνηση. Μπροστά τους οι 1000 και πλέον παρευρισκόμενοι είχαν την ζωντανή απόδειξη της θέλησης. Την προσωποποίηση της δύναμης στη ψυχή. Την πραγματική έννοια ενός ανθρώπου μαχητή που στη ζωή δεν έμαθε να σκαλώνει σε εμπόδια αλλά να στοχεύει πιο ψηλά απο το εφικτό.

Πρόκειται για ένα σπάνιο πλάσμα που οι δυσκολίες της ζωής όχι μόνο δεν την λύγισαν αλλά την όπλισαν με περισσότερη δύναμη της οποίας η στάση της αποτέλει για όλους μας φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικότητας και αγάπης για τη ζωή.

Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι της Σοφίας έχουν σταθεί διαχρονικά στο πλεύρο της για να υλοποιεί μέσα απο τον καθημερινό της αγώνα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της.

Το βίντεο της στιγμής μιλάει απο μόνο του. Περισσότερα λόγια θα το κουράσουν! Εκείνο που πρέπει να πούμε κλείνοντας είναι ένα μεγάλο ΣΟΦΗ σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! Ευχαριστούμε που φωτίζεις τη ζωή μας με στόχους, που διατηρείς το ήθος και την αξιοπρέπειά σου ακέραια. Σε ευχαριστούμε Σοφία. Είσαι έμπνευση, ίνδαλμα, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Ποιά είναι η Σόφη Οικονομίδου;

Η Σοφία Οικονoμίδου γεννήθηκε το 1976 στην Πάφο, από γονείς πρόσφυγες. Αριστούχος μαθήτρια με ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά και ευαισθησίες που όλοι όσοι την γνώρισαν έχουν να θυμούνται, αποφοίτησε το 1994 από το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ με βαθμό άριστα και εξασφαλίζοντας υποτροφία, μετέβηκε στη Βόρεια Καρολίνα της Αμερικής για σπουδές στο κλάδο της Ψυχολογίας.

Το 1998, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, πήρε δεύτερη υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Austin στο Texas και έτσι ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο “Οικογένεια και Παιδί”. Συγχρόνως, δίδασκε και σε παιδιά προδημοτικής εκπαίδευσης.

Η μοίρα όμως έπαιξε στη Σόφη ένα άσχημο και σκληρό παιχνίδι. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1998 είχε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Για τέσσερις μήνες ήταν σε κωματώδη κατάσταση και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Texas, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Όταν συνήλθε άρχισε θεραπεία με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα στην Αμερική, μετέβηκε με τους γονείς της για θεραπεία στην Αγγλία και στο Ισραήλ. Παρά τις προσπάθειες για πλήρη θεραπεία, μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και προβλήματα λόγου.

Το 2001 διορίστηκε ως δασκάλα Ειδικής Εκπαίδευσης, επάγγελμα το οποίο εξασκεί με πολύ αγάπη στο ειδικό σχολείο Θεοσκέπαστης όπου προσφέρει καθημερινά τον εαυτό της ψυχή τε και σώματι στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο, ασχολήθηκε με την ποίηση και προχώρησε στην έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής, με όνομα ‘Κόκκινοι Γλάροι’ (2000), μέρος της οποίας έγραψε πριν το ατύχημα. Ακολούθησε η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο ‘Ερωτοωδές’ (2002) και η τρίτη με τίτλο ‘Ανάταση ψυχής’ (2005).

Ποιητικές συλλογές
Οικονομίδου, Σ. (2000). Κόκκινοι Γλάροι. Ποιήματα. Κύπρος: Έκδοση συγγραφέα.

Ποιητικές συλλογές
Οικονομίδου, Σ. (2000). Κόκκινοι Γλάροι. Ποιήματα. Κύπρος: Έκδοση συγγραφέα.

Σήμερα, εκπληρώνει το όνειρό της που εγκατέλειψε τόσο άδοξα στην Αμερική να ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Ψυχολογίας που τόσο αγαπά και την εκφράζει.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ