21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΝΤΡΟΠΗ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Αρνήθηκαν αναπηρικό επίδομα σε 20χρονο γιατί μόνο το ένα του χέρι είναι κομμένο [ΒΙΝΤΕΟ]

Αν είναι ποτέ δυνατόν. Το κράτος, η Κυπριακή Δημοκρατία, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι λεγόμενες υπηρεσίες Πρόνοιας τους αποφάσισαν σε επίπεδο δευτεροβάθμιου Ιατρικού Συμβουλίου να απορρίψουν εκ νέου την αίτηση για παροχή αναπηρικού επιδόματος σε νεαρό 20χρόνων με τη δικαιολογία ότι είναι κομμένο μόνο το ένα του χέρι.

«Απορρίπτεσαι γιατί είναι κομμένο το ένα σου χέρι μόνο. Αν ήταν και τα δύο ή και κανένα πόδι τότε θα μπορούσες να ενταχθείς στο πρόγραμμα χορήγησης επιδομάτων σε άτομα με αναπηρία».

Τι; Κάποιος μας κάνει πλάκα έτσι;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δημήτρης ο οποίος κατάγεται απο την Πάφο έχασε το χέρι του απο έκρηξη κροτίδας όπως και πολλά άλλα παιδιά δυστυχώς. Προσπάθησε να βρει δουλεία δεξία και αριστερά όμως το μόνο που κατάφερε να βρει είναι πόρτες κλειστές λόγω της ιδιαιτερότητάς του.

Κανείς δεν μπορούσε να τον εργοδοτήσει αφού με κομμένο χέρι και οκτώ μέχρι στιγμής εγχειρήσεις στο ιστορικό του αλλά και άλλες οκτώ να ακολουθούν δεν ήταν σίγουρα ο πιο ευνοϊκός υπάλληλος για κάποιους.

Τη δημόσια καταγγελία έκανε η μητέρα του 20χρονου Δημήτρη Στυλιανού, Ελένη απο την Πάφο η οποία απεγνωσμένη εδώ και μέρες και βλέποντας το παιδί της να λιώνει και να νιώθει άχρηστο, όπως μας εξομολογείται, κτυπάει πόρτες δεξιά και αριστερά μπας και βρει κάπου ανταπόκριση χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να τα καταφέρει. Την πρώτη φορά απορρίφθηκε απο το Ιατροσυμβούλιο γιατί δεν ήταν αρκετά ανάπηρος, όπως τους είπαν.

Η κυρία Ελένη, εμφανώς καταβεβλημένη μιλώντας στην κάμερα του PafosPress προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της αλλά δεν τα καταφέρνει και ξεσπά έχοντας τα με όλους και με όλα. Με το κράτος, τους επώνυμους, τους πολιτικούς που αν ήταν στην θέση της τα παιδιά τους σίγουρα θα είχαν διαφορετική μεταχείριση όπως λέει με πόνο ψυχής.

Το τραγικό μάλιστα στην επίσκεψή τους ενώπιον του Ιατροσυμβουλίου που συνεδρίασε στα Λατσιά είναι πως εισέπραξαν και την εξής αποστομωτική  απάντηση απο τη αρμόδια λειτουργό του Υπουργείου: Δυστυχώς δεν μπορούμε να τον εγκρίνουμε, μπορούμε να εγκρίνουμε κάτι άλλο όμως αν θέλετε,τους είπε, να του βγάλουμε κάρτα αναπηρίας, να τον εγκρίνουμε να αγοράσει αυτοκίνητο ίσως, να ανοίξει μαγαζί ή κάτι άλλο αλλά δεν έχει τις προϋποθέσεις για επίδομα με τον ακρωτηριασμό μόνο στο ένα άκρο.

Ούτε ΕΕΕ αν και όλοι άνεργοι στο σπίτι

Δεν έφτανε η απόρριψη απο το Δευτεροβάθμιο Ιατροσυμβούλιο του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείο Εργασίας «Πρόνοιας» και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  το οποίο συνεδρίασε πριν μερικές μέρες ήρθε και η απόρριψη και για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για την οικογένεια στην οποία είναι και ο Δημήτρης και η κα. Ελένη άνεργοι και έχοντας ως περιουσιακά στοιχεία ένα διαμέρισμα μόλις 65τμ στην Πάφο και ζώντας μέχρι στιγμής με δανεικά απο τους γονείς της οι οποίοι πλέον δεν ζουν αλλά και απο συγγενεις και φίλους.

Οι εγχειρήσεις που έρχονται- Αποκόπτουν και δάκτυλα απο τα πόδια του οι γιατροί για να φτιάξουν νέο χέρι

Εκτός απο τις εγχειρήσεις που προηγήθηκαν ο 2οχρονος Δημήτρης έχει προγραμματίσει μαζί με τον γιατρό του να κάνει άλλες οκτώ με στόχο να επανακολλήσει ένα χέρι που έπλασαν οι γιατροί και στο οποίο πρόκειται να κολλήσουν δάκτυλα που έκοψαν και θα κόψουν απο τα πόδια του Δημήτρη.

Να αναφέρουμε ότι αυτή η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο αφού αποκόπηκε το μεγάλο δάκτυλο απο το αριστερό πόδι και σύντομα θα αποκοπεί και το μεγάλο δάκτυλο απο το δεξί πόδι για να μπορεί να προχωρήσει η συγκεκριμένη ιατρική μέθοδος.

«Γιατρέ κόψε τα δικά μου δάκτυλα»

Μη μπορώντας να βλέπει άλλο το παλληκάρι της να σπαράζει και να υποφέρει η μάνα του Δημήτρη ζήτησε απο το γιατρό να μην κόψει τα δάκτυλα του παιδιού της και να κόψει το χέρι της ίδιας ή τα δικά της δάκτυλα για να μπορέσει να τα κολλήσει στο χέρι που έπλασε, με κόκκαλα, σάρκα και δέρμα απο το σώμα του παιδιού της θέλοντας να απαλύνει στο ελάχιστο, αν είναι εφικτό, τον πόνο του 20χρονου παλληκαριού.

Η θυσία της μάνας και το οικογενειακό δράμα χωρίς τον βιολογικό πατέρα

Κάτω απο αυτές τις συνθήκες που περνάει ο 20χρονος Δημήτρης έχει στο πλευρό του τη μάνα του η οποία τον μεγαλώνει μόνη της ως μονογονιός  απο τον καιρό που ήταν 40 ημερών. Ο Δημήτρης έμεινε μόνο με τη μητέρα του στη ζωή του απο ενός μηνός και κάτι ημερών όταν οι γονείς του χώρισαν και απο τότε δεν έχει δει ποτέ τον πατέρα του.

Η ζωή του Δημήτρη (το συγκινητικό του βίντεο στο Ίντερνετ)

https://youtu.be/XG91fqsBgZU

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ