17.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Ακόμα μία διάκριση για τον Μάριο Ιωάννου Ηλία

Κορυφαίος στον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών του θεσμού «Επιτυχημένες Προσωπικότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναδείχθηκε μέσα από ανοιχτή και ψηφιακή ψηφοφορία ο διακεκριμένος Κύπριος μουσικοσυνθέτης και διευθυντής πολιτιστικών θεσμών, Μάριος Ιωάννου Ηλία.

Στον θεσμό, ο οποίος διεξάγεται παράλληλα στην πόλη Σαμάρα της Ρωσίας, ως έδρα του θεσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία, επιλέγονται οι 20 σημαντικότερες προσωπικότητες της κάθε χώρας σε 20 διαφορετικούς τομείς. Εκτός του κ. Ηλία, ο επιχειρηματίας Νίκος Σιακόλας, ο πρώην υπουργός Αντρέας Δημητρίου και η τραγουδίστρια Τάμτα, συγκαταλέγονται στη λίστα των φετινών βραβευθέντων. H τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο King Evelthon στην Πάφο, πόλη στην οποία ο κ. Ηλία υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017.

Πέρυσι απονεμήθηκαν στον κ. Ηλία επτά βραβεία στη Ρωσία. Πέρσι είχε επίσημα εκλεγεί τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, ενώ πριν δύο μήνες πραγματοποίησε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με 289 μουσικούς στην πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, για το μυστικό της επιτυχίας του, ο κ. Ηλία απάντησε ότι είναι μια σειρά βημάτων που ακολουθούνται. Κάθε μεμονωμένο βήμα επιβάλλεται να ολοκληρωθεί, ενώ την ίδια στιγμή αρχίζει το επόμενο. Αναφερόμενος στις δυσκολίες στο δρόμο προς την επιτυχία εξήγησε ότι αυτές εναπόκειται στην πραγματοποίηση του οράματος, τις πλείστες φορές το περιεχόμενο του οποίου, ή μέρος αυτού, δεν έχει υλοποιηθεί από οποιονδήποτε προηγουμένως. Ως εκ τούτου, είναι απαιτητική η εξεύρεση μεθόδων προς την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων.

Η παρούσα δράση του κ. Ηλία βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης και Ιαπωνίας. Την ερχόμενη εβδομάδα , όπως ανέφερε, προσκλήθηκε να συμμετάσχει και να δώσει διάλεξη στο Εθνικό Συμπόσιο που διοργανώνει το Ομοσπονδιακό Ίδρυμα Πολιτισμού Κτιρίων της Γερμανίας στην Αίθουσα Συναυλιών Blaibach της Βαυαρίας, ως εμπειρογνώμονας σε θέματα που αφορούν τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό αλλά και ως πρώην διευθυντής Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος, συνέχισε,  κορυφαίοι Γερμανοί του πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής και των τεχνών, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και πρόεδρος της Βαυαρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Dieter Borchmeyer.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ