21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ο κ. Μιχάλης ανανεώνει κάθε χρόνο την ελληνική σημαία στον Άγιο Δημήτριο ΙΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πόσοι απο εμάς έτυχε να διακρίνουν ότι στο προσαραγμένο καράβι Άγιος Δημήτριος ΙΙ το οποίο έχει κολλήσει σε ξέρα στη θαλάσσια περιοχή Χλώρακας απο το 1998 κυματίζει μια σημαία; Μια ελληνική σημαία η οποία κάθε λίγο καιρό αντικαθίσταται και είναι πάντα καινούργια και ατενίζει εμβληματικά και με περηφάνεια στο γερασμένο σκαρί του πλοίου. 


Αλήθεια, διερωτήθηκε ποτέ κανείς ποιός ανεβαίνει στο πλοίο και αντικαθιστά τη σημαία κάθε λίγο και λιγάκι;
Αυτός δεν είναι άλλος απο το βετεράνο έφεδρο εθνοφύλακα υπολοχαγό και δεινό κολυμβητή Μιχάλη Λεωνίδου απο τη Χλώρακα.

Ο κ. Μιχάλης διανύει κάθε φορά μια απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων, μετ’ επιστροφής.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή δεν είναι και η πιο εύκολη αφού κ. Μιχάλης Λεωνίδου αναγκάζεται να μην ακολουθήσει μια ευθεία πορεία λόγω των κυμμάτων αλλά και των ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το εγχείρημα καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο αφού ο κ. Λεωνίδου μεταφέρει κολυμπώντας και την ελληνική σημαία για να την ανεβάσει ακολούθως στο πλοίο και να την αναρτήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση με βάση και τους δορυφορικούς χάρτες του GOOGLE MAP ανέρχεται στα 685,29μ. (φωτογραφία δεξιά)
Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το PafosPress.com βλέπετε τον κύριο Μιχάλη Λεωνίδου σε μακρινή φωτογραφία να ποζάρει στην κορυφή του Άγιος Δημήτριος ΙΙ δίπλα απο την ελληνική σημαία που κυμματίζει.
Σπουδαίο το εγχείρημα αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι ο κ. Λεωνίδου κολυμπάει στη θάλασσα της Χλώρακας τουλάχιστον τα τελευταία 55 χρόνια.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ