9.9 C
Paphos
Saturday, February 17, 2024

Ζητούν απέλαση της «ερωμένης» του Πούτιν από Ελβετία -«Να πάει στον Φύρερ της»

Αυξάνονται οι απαιτήσεις για τnν φερόμενη ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν να εκδιωχθεί από το πολυτελές βουνό της στην Ελβετία. Οι εχθροί του Πούτιν στη Ρωσία και την Ουκρανία έχουν ξεκινήσει μια αίτηση καλώντας τους Ελβετούς να εκδιώξουν την Αλίνα Καμπάεβα, 38 ετών, εν μέσω ισχυρισμών ότι κρύβεται με τα κρυφά παιδιά τους σε μια πολυτελή βίλα.

 «Παρά τον τρέχοντα πόλεμο, η Ελβετία συνεχίζει να φιλοξενεί μια συνεργό του καθεστώτος του Πούτιν». Η αναφορά προσέθεσε ότι ήταν καιρός η ουδέτερη χώρα «να αναλάβει δράση» και να την στείλει σπίτι στον Πούτιν, 68 ετών, αναφέρει η Mirror.

«Ήρθε η ώρα να επανενώσετε την Έβα Μπράνουν με τον Φύρερ της», γράφει η ανακοίνωση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Καμπάεβα σπάνια εμφανίζεται δημόσια, αλλά απαθανατίστηκε σε βίντεο να χορεύει στη Μόσχα τον Δεκέμβριο. Πρόσφατες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι βρίσκεται καταφύγιο σε ένα ορεινό καταφύγιο με τα φημολογούμενα παιδιά της.

Η αναφορά στα γερμανικά, τα γαλλικά και τα αγγλικά, και δημοσιεύτηκε στο change.org, έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει σχεδόν 55.000 υπογραφές. «Το κοινό μόλις έμαθε ότι η Ρωσίδα και πρώην αθλήτρια [ρυθμικής γυμναστικής], Αλίνα Καμπάεβα, κρύβει τις συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία στη χώρα σας.

«Είναι η αγαπημένη σύζυγος [του] παραληρημένου δικτάτορα και εγκληματία πολέμου που επιτίθεται ύπουλα στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες. Καθώς υποστηρίζει τις κοινωνικές δραστηριότητες στη Ρωσία, προσπαθεί να συνηθίσει τους Ρώσους πολίτες στην πραγματικότητα των κυρώσεων μετά το 2014 και διακήρυξε προσωπικά: «Όσο χειρότερα γίνεται, τόσο το καλύτερο για εμάς!»».

Στο ψήφισμα τίθεται το εξής ερώτημα «δεδομένου του όγκου των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία», οι αρχές συνεχίζουν να φιλοξενούν αυτήν και την οικογένειά της τη στιγμή που ο Πούτιν «καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων».

Η Καμπάεβα δεν έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ατόμων που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τα δυτικά έθνη. Εκτός από  φημολογούμενη μυστική σύντροφο του Πούτιν, είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στο National Media Group, έναν σημαντικό τηλεοπτικό και εφημεριδικό οργανισμό υπάκουο στο Κρεμλίνο, με μισθό σχεδόν 8 εκατομμυρίων λιρών ετησίως.

Η αναφορά προσέθεσε: «Τώρα επιτρέπετε στην αγαπημένη του ερωμένη και στα παιδιά της να κρυφτούν εντός των συνόρων του κράτους σας». Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη ανεξάρτητες αποδείξεις ότι η Καμπάεβα, πρώην βουλεύτρια υπέρ του Πούτιν, κρύβεται στην Ελβετία, όπου φημολογούνταν ότι είχε γεννήσει στο παρελθόν στη χώρα.

Ξεχωριστές αναφορές αναφέρουν ότι η Καμπάεβα δεν βρίσκεται στην Ελβετία αλλά σε ένα υπόγειο καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας στα βουνά Altai της Σιβηρίας. Στη μόνη δήλωσή της που συνδέεται με τον πόλεμο, η Καμπάεβα επέκρινε την άρνηση να επιτραπεί στη ρωσική ομάδα να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

 «Δεν έχει υπάρξει πιο επαίσχυντη σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Δεν ανησύχησαν και δεν αφαίρεσαν από τον διαγωνισμό καμία χώρα που συμμετείχε στην καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.

«Αλλά οι αθλητικοί αξιωματούχοι εμφανίστηκαν πολύ θυμωμένοι όταν η Ρωσία αποφάσισε να προστατεύσει το Ντονμπάς και το Λουχάνσκ από τους Ναζί», είπε.

 Παραπονέθηκε ότι οι αξιωματούχοι του Ολυμπιακών Αγώνων «προσπάθησαν τόσο σκληρά να ταπεινώσουν τους Ρώσους, απαγόρευσαν τα σύμβολά μας, τη σημαία και τον ύμνο μας».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ