Υπ. Υγείας και ΟΚΥπΥ να επανεξετάσουν την απόφασή τους [του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη]

Είναι δυστυχώς κοινή παραδοχή ότι το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς τις τελευταίες δεκαετίες οδηγείται σε μαρασμό. Η Υγειονομική θωράκιση του συνόλου της επικρατείας είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση της πολιτείας.

Η πρόσφατη απόφαση του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου Υγείας για προσωρινό κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και την μεταφορά προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου αφήνει ουσιαστικά εντελώς αθωράκιστο ολόκληρο το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς.

Η ακριτική περιοχή του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο θα παραμείνει επί της ουσίας αθωράκιστη Υγειονομικά, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είναι υποχρέωση του ΟΚΥπΥ αλλά και του Υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει την απόφασή του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δεν είναι μόνο ζήτημα η αναστολή της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο αλλά είναι επιβεβλημένη και η ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και ενίσχυση των υποδομών του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς, ένα διαχρονικό αίτημα που -δυστυχώς- αγνοείται με τραγικές συνέπειες.

Διανύουμε δυστυχώς ένα κορυφωμένο τρίτο κύμα της πανδημίας. Οι συνέπειες της εξάπλωσης του ιού πλέον είναι χειροπιαστές. Το σύστημα Υγείας της χώρας μας δοκιμάζεται και απειλείται. Μοναδική διέξοδος η τήρηση των μέτρων ατομικής ευθύνης αλλά και η ενίσχυση του εμβολιαστικού μας προγράμματος.

Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς ότι δεν θέτουμε σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό μας αλλά τους αγαπημένους μας, και στην προκειμένη περίπτωση ένα ολόκληρο διαμέρισμα που για να καλυφθούν οι ανάγκες σε άλλα νοσοκομεία αφήνεται μετέωρο.
Το δικαίωμα ποιοτικής και διαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι θεμελιώδες για όλους μας.

Support Local Business
Translate »