28.9 C
Paphos
Saturday, July 20, 2024

Εντατικές οι διαδικασίες του Αθλητικού Συμποσίου του Πετρίδειου Ιδρύματος

Ξεκίνησαν εντατικές προετοιμασίες για την διοργάνωση του αθλητικού συμποσίου που διοργανώνει το Πετρίδειο Ίδρυμα σε συνεργασία με τον Λεόντιο Τσέλεπο σε ετήσια βάση με την συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του αθλητισμού . Για φέτος ως μήνας διοργάνωσης του έχει καθοριστεί ο Σεπτέμβριος.

Σύμφωνα με τον Λεόντιο Τσέλεπο επικεφαλή – συντονιστή του αθλητικού συμποσίου, το Ολυμπιακό μόττο προστάζει ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ και αυτό , όπως είπε, προσπαθούν να κάνουν κάθε χρόνο και σε κάθε αθλητικό συμπόσιο. Για φέτος, προσθέτει έγινε μια αρχική προεργασία αφού αρχικά καθορίστηκε να γίνει εντός Μάϊου. Τελικά λόγω κάποιων αλλαγών στο πλάνο εκδηλώσεων αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο σημείωσε μέχρι στιγμής να έχει καθοριστεί ακριβής ημερομηνία ,αλλά θα γίνει λίαν συντόμως.

Ως θεματολογία προκρίθηκε ο αθλητισμός ως πλατφόρμα κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης. Ο ρόλος του αθλητισμού και οι ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει για ενσωμάτωση κοινωνικών ομάδων, είτε αυτές αφορούν άτομα με αναπηρία, άτομα με αυτισμό, μετανάστες κ.ά. Αλλά και πως ο αθλητισμός μπορεί να ενδυναμώσει και να προσφέρει διέξοδο και να εξελίξει τα άτομα αυτά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όσο αφορά καλεσμένους, ο κ. Τσέλεπος είπε, πως ήδη έγινε μια πρώτη επαφή και υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού της Ελλάδας, κ. Γιώργο Μαυρωτά.

Ο κ. Μαυρωτάς, που ήταν καλεσμένος στο πρώτο αθλητικό συμπόσιο το 2016 (όχι ως ΓΓΑ) έλαβε μέρος σε πέντε Ολυμπιάδες με την Εθνική Ελλάδας υδατοσφαίρισης (της οποίας διετέλεσε και αρχηγός), είναι πρώην βουλευτής και καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιπλέον έγιναν επαφές με δύο καλαθοσφαιρικούς θρύλους, την Εβίνα Μάλτση και τον Δημήτρη Παπανικολάου. Η κ. Μάλτση είναι η επικεφαλής των ακαδημιών στην Ελλάδα των αδερφών Αντετοκούνμπο ενώ ο κ. Παπανικολάου επικεφαλής διαφόρων πρωτοβουλιών για άτομα με αυτισμό και/ή στο φάσμα και/ή με σύνδρομο Άσπεργκερ.

Ο κ . Τσέλεπος ανέφερε πως η συνεργασία του με το Πετρίδειο Ίδρυμα ξεκίνησε το 2016 λόγω της εμπλοκής του στα δρώμενα της αθλητικής διοίκησης και του διεθνούς δικτύου των αθλητικών του επαφών. Μέχρι στιγμής έχει συμβάλει στην διοργάνωση τεσσάρων αθλητικών συμποσίων φέρνοντας στην Πάφο σημαντικούς καλεσμένους-ομιλητές ενώ τώρα οι προετοιμασίες ξεκίνησαν για το πέμπτο αθλητικό συμπόσιο. Ήταν κάτι που είχε, όπως είπε, και στο δικό μου μυαλό για την πόλη του αφού είχε εμπλακεί σε αρκετές τέτοιες διοργανώσεις στη Λευκωσία, όπου κατοικούσε μέχρι το 2016. Έτσι από το 2016 και μέχρι το 2019 (ας όψετε η πανδημία για το 2020 και 2021) στην ουσία λειτουργεί ως επικεφαλής-συντονιστής της διοργάνωσης του αθλητικού συμποσίου.

Εκτιμά πως μέσα από αυτά τα αθλητικά συμπόσια, προπονητές, αθλητές, αθλητικοί παράγοντες αλλά και ο απλός κόσμος φεύγει πλουσιότερος από κάθε συμπόσιο και με συμβουλές ή ιστορίες που τους βοηθούν να δουν τον αθλητισμό από άλλη σκοπιά. Όσο για την επιλογή των καλεσμένων-ομιλητών αυτή γίνεται πρώτιστα από τον ίδιο και ακολούθως σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Πετριδείου, όπως είπε.

Επεσήμανε πως μέχρι σήμερα συντόνισε 4 αθλητικά συμπόσια. Δυσκολίες υπάρχουν πάντα, αλλά η ομαδική δουλειά και η συνεργασία μεταξύ του Δ.Σ. του Πετρίδειου Ιδρύματος, τον ίδιο ως συντονιστή, των τοπικών σωματείων, των εθελοντών και όλων των υπόλοιπων συνεργατών βοηθά στο να ξεπερνιούνται.

Η μεγαλύτερη δυσκολία παραδέχτηκε, ήταν η πρώτη διοργάνωση, όπου έπρεπε να πείσουν τους σημαντικούς καλεσμένους-ομιλητές τους , για τη σοβαρότητα της διοργάνωσης και να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες τόσων αυτών όσων και όσων θα παρευρίσκοντο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στην πρώτη διοργάνωση φιλοξενήσαν , τον Αθάνατο, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντένις Όσβαλντ, τον νυν Γ.Γ. Αθλητισμού της Ελλάδος Γιώργο Μαυρωτά και τον δικό μας Δράκο, Παναγιώτη Γιαννάκη ενώ η αγαπημένη Βούλα Πατουλίδου ακύρωσε τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού της. Το ότι η Βούλα Πατουλίδου ήταν μαζί μας συνέχισε, ‘ το 2017 και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ξανά, το 2018 αποδεικνύουν την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης και το πόσο σημαντική ήταν για την εδραίωση του αθλητικού συμποσίου και τη συνέχεια του ως θεσμού”.

Από την αρχική ανταλλαγή ιδεών, καταλήξαμε με το Πετρίδειο Ίδρυμα σημείωσε, ότι στόχοι αυτού του αθλητικού συμποσίου είναι, πρώτιστα να δοθεί η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να συναντήσει από κοντά και να γνωρίσει τα αθλητικά ινδάλματα -πρότυπα της, αθλητικούς παράγοντες, επαγγελματίες αθλητές, Ολυμπιονίκες και παρα-ολυμπιονικές που μέχρι τώρα έβλεπε στην τηλεόραση. Έπειτα το αθλητικό συμπόσιο να αποτελέσει την ευκαιρία για να τιμηθεί η τοπική αθλητική ιστορία, δίνοντας την ευκαιρία στους νεότερους να την γνωρίσουν. Όσο αφορά τη θεματολογία κάθε συνεδρίου αποφασίζεται ανάλογα με την επικαιρότητα αλλά και αφουγκραζόμενοι τις εισηγήσεις/ιδέες/προτάσεις που μπορεί να προκύψουν από όλους τους εμπλεκόμενους, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε τέλος πως σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διοργάνωσης του εντός του Σεπτεμβρίου όσο και το ολοκλήρωμένο πάνελ καλεσμένων αλλά και ο συντονιστής – δημοσιογράφος

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ