Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται αύριο Παρασκευή, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να είναι έντονες και να συνοδεύονται από χαλάζι, ιδιαίτερα στα ορεινά και στο ανατολικό μισό της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Τμήματος Μετεωρολογίας, Αντρέα Χρυσάνθου, σήμερα Πέμπτη παρατηρούνται ήδη βροχές σε περιοχές της κατεχόμενης Κερύνειας και της Καρπασίας, ενώ μεμονωμένα φαινόμενα αναμένονται και στα ορεινά, στις βόρειες περιοχές του νησιού και ενδεχομένως σε περιοχές του εσωτερικού.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 με 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Από απόψε και αύριο το πρωί ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα παράλια, ενώ μετά το μεσημέρι της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επεκταθούν, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού, όπου οι καταιγίδες ενδέχεται να παρουσιάσουν μεγαλύτερη ένταση και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.
Όπως ανέφερε, το Τμήμα Μετεωρολογίας ενδέχεται να εκδώσει προειδοποίηση.
Παράλληλα, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία μέχρι την Κυριακή θα βρίσκεται περίπου 2 με 3 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.
Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά, με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα νότια και νοτιοανατολικά του Τροόδους. Την Κυριακή αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός, ενώ τη Δευτέρα θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, χωρίς να αναμένονται σημαντικά φαινόμενα.




