18.9 C
Paphos
Sunday, April 7, 2024

Βραβεύσεις μαθητών/ μαθητριών από το Λαογραφικό Όμιλο Κτήμα του 5ου Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Λαογραφίας

Ο Λαογραφικός Όμιλος “Κτήμα” ανακοινώνει την βράβευση των μαθητών/ μαθητριών που διακρίθηκαν κατά τον “5ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Λαογραφίας “. Ο πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Κτήμα Χριστάκης Παπανικολάου ανέφερε πως ο Λαογραφικός Όμιλος “Κτήμα” για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνει τον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Λαογραφίας (σχολική χρονιά 2021-2022) στον οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης καθώς και τα σχολεία της Παροικίας του Λονδίνου . Φέτος το 2022 αλλά και το 2019 συμμετείχαν, όπως είπε, και παιδιά από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. Επεσήμανε επίσης πως από το 2019 τον διαγωνισμό στηρίζει οικονομικά και το Πετρίδειον Ίδρυμα. Η Κριτική Επιτροπή συνέχισε, απαρτίζεται από καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, Επιθεωρήτριες από το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης και μέλη του Ομίλου .

Σε σχέση με τις συνεργασίες τις οποίες αναπτύξαν με διάφορους φορείς και οργανισμούς ο κ. Παπανικολάου σημείωσε πως αυτές είναι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την Εθνική Επιτροπή ΟΥΝΕΣΚΟ, το Πάφος 2017 ήταν μια πολύ καλή συνεργασία (2016-2017), τον ΟΠΑΠ Κύπρου, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Αφροδίτη Πάφος, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, τον Δήμο Πάφου, το Δίκτυο της Βερόνας (NETWORK OF VERONA), AEJeST (European Organisation on Traditional Sports and Games), τη Πασυδύ, αρκετές κοινότητες της Επαρχίας Πάφου, τον Οργανισμό Νεολαίας, Συνδέσμους και Ομίλους Κύπρου και Εξωτερικού, την Παροικία του Birmingham, το Κατεχόμενο σχολείο Ριζοκαρπάσου, την Τράπεζα Κύπρου, το Πετρίδειον Ίδρυμα. Επίσης το Γραφείο Προσκυνηματικών περιηγήσεων στο οποίο συμμετέχουν η Επισκοπή Μεσαορίας η ΥΚΑΝ και το γραφείο ΜΕΘΕΞΙΣ.

Απονομές Βραβείων
Α Θεματική Ενότητα
Στην Α΄Θεματική Ενότητα στην ποίηση στην Δημοτική Εκπαίδευση Βραβείο Για το έργο “O καλλικάς “ της Ιωάννας Λοίζου ( Δημοτικό Σχολείο Πόλης Χρυσοχούς)

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στον Γυμνασιακό κύκλο Βραβείο εξασφάλισε για το έργο “ Ο παππούς μου τζιαι το πιθκιάβλιν του “ της Αντριάνας Μάρκου ( Γυμνάσιο Παραλιμνίου) .

Στον Λυκειακό κύκλο Βραβείο εξασφάλισε το έργο “Ήντα τζαιρούς εφτάσαμεν” της Δαμιανής Κουμενής ( του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας).
Β Θεματική Ενότητα
Παράδοση – Λαϊκός Πολιτισμός – Λαϊκοί Τεχνίτες
Δημοτική Εκπαίδευση
Βραβείο Για το έργο “ Παραγωγή Λαδιού “ της Κρίστιας Νεοφύτου και πλούμισμα κολοτζιών των Ελένης και Κατερίνας Χ”Γεωργίου ( Η Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ιορδάνειο)
Γυμνασιακός Κύκλος
Βραβείο Για το έργο “ Mια περιδιάβαση στα μονοπάτια της Κυπριακής παράδοσης “ των Δημητρίου Ραφαήλ, Κανέβ Κριστιάν, Δέσποινας Παπακωνσταντίνου , Ηράκλειας Πάρτου, και Στυλιανού Στυλιανού ( Γυμνασίου Αραδίπου).
Λυκειακός Κύκλος
Βραβείο : Για το έργο “ o αλευρόμυλος της Γιόλου “ της Άντρεας Κόκκινου ( Λυκείου Κύκκου Λευκωσία)

Επίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Κτήμα Χριστάκη Παπανικολάου θα ακολουθήσει απονομή πλακετών σε χορηγούς του διαγωνισμοιύ και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και ελληνικούς λαϊκούς από το Παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου Κτήμα.
“Πετρίδειο”

O πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης ανέφερε πως το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει αναπτύξει μια πολιτική συνεργασίας με διάφορους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας. Συγκεκριμένα είπε, έχουν αναπτύξει μια συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο « Κτήμα» με τη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , αλλά και με άλλους φορείς, όπως την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, και την Φιλαρμονική του Δ. Πάφου.

Μέσα σ’ αυτά τά πλαίσια συνέχισε, το Πετρίδειο Ίδρυμα στηρίζει και την εκδήλωση της τελετής βράβευσης των μαθητών/ μαθητριών που διακρίθηκαν κατά τον “5ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Λαογραφίας του διοργανώνει ο Λαογραφικός Όμιλος Κτήμα. Σύμφωνα με τον κ. Μαραθεύτη η προσφορά του Πετριδείου Ιδρύματος, είναι διαχρονική γιατί βασίζεται σε γερά θεμέλια οργάνωσης, και είναι εμποτισμένη με ευαισθησία και αγάπη προς τον πολιτισμό.

Σημειώνεται πως η τελετή βράβευσης των μαθητών/ μαθητριών που διακρίθηκαν κατά τον “5ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Λαογραφίας “ και τελική γιορτή των παιδιών τμημάτων του Ομίλου θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:30 στο Υπαίθριο Θέατρο Πολυχώρου Αττικόν. Η εκδήλωση περιλαμβάνει απονομή βραβείων και παρουσίαση των έργων και ποιημάτων που βραβεύτηκαν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ