Τρία σημεία για rapid test σήμερα σε Πάφο και Π. Χρυσοχούς

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για σήμερα 9 Ιανουαρίου 2021, οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου θα βρίσκονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολίτη, Πάφος (Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου),από τις 08:30 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα . Επίσης στο Χώρο στάθμευσης “ERA KORIVOS”, Πάφος στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο, από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πόλης ενημέρωσε ότι για σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 θα διενεργούνται δωρεάν rapid test στην Πόλη Χρυσοχούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση τα γρήγορα τεστ αντιγόνου για ανίχνευση του covid 19, θα διενεργούνται στο προαύλιο του Δημαρχείου Πόλης Χρυσοχούς από τις 9.30 π.μ- 4 μ.μ. Η εξέταση είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο και σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν τόσο δημότες όσο και κάτοικοι ολόκληρης της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Χθες 4 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν από 356 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Ακόμη στο πλαίσιο των εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από την επαρχία Πάφου προέκυψαν 6 θετικά κρούσματα με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 1,15% .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χθες εμβολιάστηκαν 527 πολίτες άνω των 80 ετών εκ των οποίων οι 75 περίπου στο ΓΝ Πάφου, που έλαβαν την 1η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η ανταπόκριση στη β’ φάση του προγράμματος εμβολιασμού ήταν μαζική, με εκατοντάδες πολίτες άνω των 80 ετών που έκλεισαν ραντεβού να έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη τους δόση.

Συνολικά αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 33.000 πολίτες άνω των 80 ετών, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της εθνικής προσπάθειας, για έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Σπύρος Γεωργίου δήλωσε ότι η διαδικασία διεξήχθη με απόλυτη τάξη και ασφάλεια. Οι πολίτες άνω των 80 ετών εγγράφονται στην πλατφόρμα του Υπουργείου, είτε οι ίδιοι είτε μέσω των προσωπικών τους γιατρών και στην συνέχεια λαμβάνουν ημερομηνία για εμβολιασμό.

Support Local Business
Translate »