18.9 C
Paphos
Wednesday, February 28, 2024

Τρια πολιτιστικά φεστιβάλ φιλοξένησε το Σ/Κ η Πάφος

Τρία φεστιβάλ με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και με στόχο τη συντήρηση του λαϊκού χαρακτήρα, των εθίμων και της παράδοσης της κυπριακής υπαίθρου, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Επαρχία Πάφου.


 

Εκδηλώσεις σαν αυτή αποδεικνύουν πως η πρώτη πρωτεύουσα της Επαρχίας Πάφου,σήμερα αγωνίζεται όχι μόνο για να κρατήσει τη συνέχεια της ύπαρξής της, αλλά και για να αναπτυχθεί περαιτέρω, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που διοργάνωσε η κοινότητα των Κουκλιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η κ. Λάμπρου είπε πως το Υπουργείο Εσωτερικών και η Επαρχιακή Διοίκηση θεωρούν κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην ανάπτυξη των κοινοτήτων μας, άξια κάθε στήριξης και συμπαράστασης.

Ιδιαίτερα τα Κούκλια, είπε, διαθέτουν δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης του επιπέδου ζωής των κατοίκων που πρέπει να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς όμως να υποβαθμίζουν το αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και τις αρχαιότητες της περιοχής.

Η κ. Λάμπρου είπε ακόμη πως “ μέσα στα πλαίσια της όλης συνεισφοράς και στήριξης στην ανάπτυξη Κουκλιών”, περιλαμβάνεται και η μελέτη δημιουργίας οργανωμένης πλαζ λουομένων, καθώς και η προώθηση της ανάπλασης της παραδοσιακής πλατείας της Κοινότητας.

Πρόσθεσε πως η προκαταρκτική εκτίμηση για το κόστος της πλατείας είναι γύρω στο 1 εκ. ευρώ και αναμένεται το έργο να αποτελέσει πόλο έλξης ντόπιων επισκεπτών και ξένων περιηγητών και να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, κάθε έτος συνέχισε, εκτελούνται μικρά εξωραϊστικά και άλλα έργα για βελτίωση των υποδομών της Κοινότητας που επιχορηγούνται τόσο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όσο και από το Ταμείο Αντισταθμιστικών Οφελών από το Αιολικό Πάρκο Ορειτών.

Εξάλλου σε χαιρετισμό της στο φεστιβάλ της Κοιλίνιας, το Σάββατο, που ανέγνωσε ο κ. Μωϋσης Πεγειώτης,η κ. Λάμπρου είπε πως η Κοινότητα Κοιλίνιας δημιούργησε ήδη μια παράδοση στην επιτυχή οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και συνέχεια της κοινότητας.

Επιπρόσθετα, η κ. Λάμπρου ανακοίνωσε πως μέσα στο 2017 αναμένεται ότι θα διατεθεί το ποσό των 15.000 ευρώ για τη διαπλάτυνση και βελτίωση δρόμων της κοινότητας, 5.000 ευρώ για τη βελτίωση αμπελουργικών ζωνών και 6.000 ευρώ για τη βελτίωση του δρόμου Αμαργέτης – Κοιλίνιας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το φεστιβάλ της Επισκοπής στο οποίο την Έπαρχο Πάφου εκπροσώπησε ο Επαρχιακός Επόπτης Ευαγόρας Ανδρέου.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για να βοηθήσει στην επιστροφή αποδήμων στην κοινότητα αλλά και για να ενθαρρύνει την παραμονή νέων ζευγαριών, είπε η κ. Λάμπρου στο χαιρετισμό της που διαβάστηκε, προωθεί σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο έργα που βοηθούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στην κοινότητα Επισκοπής έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, σημαντικά έργα όπως η Α΄ Φάση της Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας και η Μετατροπή του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην προσέλευση ξένων επισκεπτών με όλα τα θετικά αποτελέσματα για την κοινότητα.

Πρόσθεσε πως στον κρατικό Προϋπολογισμό Ανάπτυξης 2017 έχει περιληφθεί πρόνοια ύψους €155,000 για εκτέλεση των εργασιών της Β΄ Φάσης της Ανάπλασης της Πλατείας, με συνολικό κόστος €285.000. Οι εργασίες θα συνεχισθούν με πιστώσεις του Προϋπολογισμού 2018 για ολοκλήρωση του έργου, συμπλήρωσε.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο που για χρόνια ζητούσε η κοινότητα, συνέχισε, “ είναι η κατασκευή γέφυρας πάνω από τον ποταμό Έζουσας η οποία θα συνδέει την Επισκοπή με την κοινότητα Νατάς”, προσθέτοντας πως “έχει αποφασισθεί η εκτέλεση του έργου είτε μέσω των προτάσεων μας ως, συγχρηματοδοτούμενου με Ευρωπαϊκά Προγράμματα με κόστος €500.000 περίπου, είτε μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού και αναμένεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν το έτος 2017”.

Καταλήγοντας η Έπαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και η ίδια προσωπικά, προωθούν και υποστηρίζουν την εκτέλεση των έργων αυτών, και είναι έτοιμοι να εξετάσουν και να προωθήσουν νέα έργα που θα προτείνει το Κοινοτικό Συμβούλιο ώστε να βοηθήσουν στις προσπάθειες που καταβάλλει για την πρόοδο και ανάπτυξη της κοινότητας και για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ