Κάθαρση τώρα [του Αντώνη Φωτίου]

Την ώρα που κάποιοι πολίτες βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται στους πλειστηριασμούς, την ώρα που αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές των παιδιών τους, την ώρα που αδυνατούν να καλύψουν την καθημερινή διαβίωση των οικογενειών τους αποκαλύπτεται άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο, αναφέρει ο υποψήφιος της ΔΗΠΑ, συνεργασία δημοκρατικών δυνάμεων στην Πάφο Αντώνης Φωτίου.

Το σκάνδαλο, συνεχίζει ο κ. Φωτίου,  της διαχείρισης του Συνεργατισμού που οδήγησε στην κατάρρευση και καταστροφή του. «Ο Συνεργατισμός ήταν το αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων του πληθυσμού, των αγροτών, των μικρομεσαίων αλλά και των επιχειρηματιών που ήθελαν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Συνεργατισμός , οι μικρές ΣΠΕ στα χωριά αλλά και οι μεγαλύτερες στα αστικά κέντρα είχαν μεγάλη συνεισφορά στο να μεγαλώσει η Κυπριακή οικονομία και να αναπτυχθεί. Είναι φανερό ότι στήθηκε ένα μεγάλο «πάρτι» με διαγραφές δανείων από πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα και συγγενείς τους που μαζί με την κακοδιαχείριση οδήγησε αυτό το «αποκούμπι» στο βάραθρο και στην καταστροφή».  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ΔΗΠΑ και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων όχι μόνο απαίτησαν την  άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που αφορά τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα στα οποία έγινε χαριστική διαγραφή δανείων ή/και άλλη ευνοϊκή μεταχείριση τους από το Συνεργατισμό αλλά ζητεί και την τιμωρία των ενόχων, επισημαίνει ο κ. Αντώνης Φωτίου.

«Επιδιώκουμε την κάθαρση, την τιμωρία των ενόχων και ένα νέο ξεκίνημα μακριά από πρακτικές και πολιτικές που πλήγωσαν την κοινωνία και την οικονομία.  Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή και είμαστε σίγουροι  ότι οι πολίτες, οι ψηφοφόροι έχουν την δύναμη να προχωρήσουμε μαζί σε αυτή την αλλαγή και την καινούργια αρχή.»

Support Local Business
Translate »