12.9 C
Paphos
Monday, February 6, 2023

Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Παυλίδη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε σήμερα ο τέως Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. Νωρίς το απόγευμα στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής εκατοντάδες φίλοι και εκτιμητές του έργου του από κάθε γωνιά της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, και συνδημοτών του, τον αποχαιρέτισαν σε κλίμα θλίψης και οδύνης.

Τον Μιχάλη Παυλίδη αποχαιρέτισαν ανάμεσα σε άλλους ο Υπουργός Επικοινωνιών, Μεταφορών και Έργων Γιάννης Καρούσος και ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης ενώ παρόν ήταν και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος είναι από τη Γεροσκήπου.

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος στον επικήδειο του ανέφερε πως τον Μάκη δεν ήρθε μόνο να τον αποχαιρετήσει ως Υπουργός αλλά σαν φίλος, σαν συνεργάτης αλλά και σαν ένας πρώην συνάδερφος του. Μαζί είπε, “περάσαμε πολλά, συνεργαστήκαμε και δώσαμε πολλές μάχες ιδιαίτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Για τον τέως Δήμαρχο Γεροσκήπου ο κ. Καρούσος ανέφερε πως υπήρξε οικογενειάρχης, ανθρώπινος , ειλικρινής, οραματιστής, εξωστρεφής με ωραίο χιούμορ και πλατύ χαμόγελο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ψυχή της παρέας, άτομο που ήξερε να διασκεδάζει και να απολαμβάνει τη ζωή , όπως είπε, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, κύριος και τολμηρός, ένας άνθρωπος της ζωής και του πολιτισμού με κοινωνικό πρόσωπο αφού ήταν γνωστό, όπως είπε , ότι ήταν δίπλα στον καθένα. Δυναμικός αλλά και ευαίσθητος, που αγαπούσε παθολογικά την Γεροσκήπου και που έβαζε τον Δήμο του πάνω από όλους και από όλα ακόμα και από την οικογένεια του . Ένα είπε ο κ. Καρούσος ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, είναι ότι ήταν ένας ταξιδευτής που με φωτογραφική μηχανή ανά χείρας και αναρτούσε τις φωτογραφίες του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και κάπου εκεί καταλάβαινες επίσης και την αδυναμία που είχε στην Ελλάδα.

Τον γνώρισα το 2013 , συνέχισε ο Υπουργός Μεταφορών, αμέσως μετά την εκλογή του στην Δημαρχία της Αγίας Νάπας. Ήταν είπε ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για έναν Δήμαρχο εκτός του στερεότυπου. Ο Μιχάλης Παυλίδης είπε, ανέδειξε την Γεροσκήπου τόσο πολιτιστικά όσο και τουριστικά πετυχαίνοντας την δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής τα οποία βελτίωσαν και άλλαξαν προς το καλύτερο την Γρεοσκήπου, όπως την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου , την σύνδεση της τουριστικής περιοχής με τον παραδοσιακό πυρήνα και άλλα.

Ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης στον επικήδειο του ανέφερε πως είναι κάποιες στιγμές που η απόλυτη σιωπή ίσως να μπορεί να εκφράσει πολύ περισσότερο τα αισθήματα λύπης που ο άνθρωπος νιώθει. Στο λιτό λόγο αποχαιρετισμού ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως ο Μιχάλης Παυλίδης υπήρξε μια φωτεινή παρουσία στην Γεροσκήπου που για πολλά χρόνια προσέφερε κοινωφελές έργο στην τοπική κοινωνία και τον συνάνθρωπο του είτε μέσα από τις θέσεις που κατείχε είτε μέσα από τις εθελοντικές του δράσεις στις οποίες συμμετείχε. Δεν έφυγε είπε, απλά ένας άξιος Δήμαρχος αλλά και ένας άνθρωπος τον οποίο διέκρινε το ήθος , η εντιμότητα, η μεγάλη του αγάπη για την γενέτειρα του τη Γεροσκήπου η εξωστρέφεια και το χαμόγελο.Πρόσθεσε, πως ο Μ. Παυλίδης έδωσε μάχες προασπίζοντας τα συμφέροντα της Γεροσκήπου χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις λέγοντας πως κορυφαία , ημιτελή και πιο πρόσφατη η προσπάθεια του για διατήρηση και επέκταση του Δήμου Γεροσκήπου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου και το εργατουπαλληλικό προσωπικό του Δ. Γεροσκήπου, σκυθρωπό, και με αισθήματα βαθύτατης λύπης αποχαίρετησε σήμερα έναν συνεργάτη του, έναν φίλο του και έναν άνθρωπο που αποχαιρέτησε την πόλη του με ήθος , υψηλό φρόνημα και πίστη σε αρχές και αξίες. Είπε τέλος πως στο αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις για να τιμήσει την μνήμη του όπως του αρμόζει.

Εξάλλου επικήδειο απηύθυνε και εκπρόσωπος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττική ο τέως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος ο οποίος εξήρε την προσφορά και το έργο του Μιχάλη Παυλίδη.

Το παρών τους έδωσαν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, οι Δήμαρχοι της Επαρχίας Πάφου, συνεργάτες και φίλοι του εκλιπόντος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ