14.9 C
Paphos
Monday, March 27, 2023

Το Πετρίδεο Ίδρυμα και ο ΓΣ Κόροιβος για το ταρτάν του Στέλιος Κυριακίδης

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κόροιβος αυτή την στιγμή διατηρεί αθλητές σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Γ.Σ. Κόροιβου εδώ και μια 13ετία, όπως στο επίπεδο του Εθνικού Σχεδίου Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού (ΕΣΥΑΑ) όπου έχουν γύρω στους 80 αθλητές, ενώ στα άλλα επίπεδα αντρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων και στις κορασίδες έχουν άλλους 90 αθλητές. Η αντικατάσταση του ταρτάν αλλά και το αθλητικό υλικό είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γυμναστικός Σύλλογος Κοροίβου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΣΚ Δήμο Καλλινίκου. Ο κ. Καλλινίκου σημείωσε πως τα προβλήματα του ΓΣΚ είναι διαχρονικά, ενώ η αντικατάσταση του ταρτάν έπρεπε να είχε γίνει «χτες». Οι συζητήσεις για την αντικατάσταση του ταρτάν με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού άρχισαν το 2014, είπε, προσθέτοντας πως οι προπονήσεις των αθλητών γίνονται με πολύ δυσκολία.

Έγιναν μελέτες, οι οποίες έχουν τελειώσει και αυτή την στιγμή αναμένουν την ανακοίνωση της απόφασης του ΚΟΑ, είπε. Αυτή την στιγμή, συνέχισε, “μαθαίνουμε ότι η προσφορά για την αντικατάσταση είναι 1.285.000 και στον προϋπολογισμό του ο ΚΟΑ έχουν συμπεριλάβει μόνο 400.000″, ενώ είπε πως αναμένουν απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει τα χρήματα για να γίνει το ταρτάν. Ο κ. Καλλινίκου είπε πως παρέστη και σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού στο πλαίσιο της οποίας εξέφρασε την “ντροπή” του για την κατάσταση του Σταδίου “Στέλιος Κυριακίδης”.

Αναφέρθηκε και σε ελλείψεις που παρατηρούνται στο αθλητικό υλικό, όπως σε κρεβατάκια για το άλμα επί κοντώ αλλά και στην αντικατάσταση των υφιστάμενων στρωμάτων του ύψους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναφερόμενος στο ιστορικό ο πρόεδρος του Γ.Σ. Κοροίβου σημείωσε, πως στην προσφορά του ο ΚΟΑ για την αντικατάσταση του ταρτάν, είχε προνοήσει όταν θα εγίνετο, ότι θα τοποθετούσε καινούργια στρώματα του ύψους και του επί κοντώ με όλον τον εξοπλισμό και επίσης την αντικατάσταση των εμποδίων . Είπε επίσης πως περί τα τέλη του 2019 “όταν μας είχαν πει ότι θα κάνουν το ταρτάν, λόγω του ότι θα γίνετο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Bruno Zauli/ πρωτάθλημα ομάδων στην Κύπρο, συναινέσαμε οι σύλλογοι να φτιαχτεί το ΓΣΠ. Τελικά δεν έγινε, έγινε στο ΓΣΟ στο Τσίρειο στάδιο” . Είπε ακόμη πως ΚΟΑ είχε δώσει στην ΚΟΕΑΣ 300.000 ευρώ για αθλητικό υλικό. Και επειδή ο ΚΟΑ θα τους έβαζε καινούργια κρεβατάκια του ύψους και του επί κοντώ είχαν πει ότι δεν χρειάζονταν να τους φέρει η ΚΟΕΑΣ αθλητικό υλικό. Τελικά ωστόσο δεν έγινε τίποτε, και αυτή την στιγμή δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι δεν μπορούν να προωθήσουν τα αθλήματα, όπως άλλοι σύλλογοι, αλλά ούτε και να κάνουν προετοιμασίες των αθλητών για το έπταθλό και το δέκαθλο, αφού δεν διαθέτουν το απαραίτητο αθλητικό υλικό.

Όσον αφορά την πανδημία και τις επιπτώσεις ο κ. Καλλινίκου τόνισε πως ο αριθμός των αθλητών που επιτρέπονταν στα γήπεδα ήταν τριάντα και μετά έγιναν πενήντα , ενώ σε κάποια στιγμή απαγορεύτηκε τελείως η είσοδος και η άθληση στα γήπεδα. Ωστόσο κατέληξε η κατάσταση αντιμετωπίστηκε από όλα τα Σωματεία.

Πρόσθεσε πως το οικονομικό πρόβλημα δεν είναι και τόσο μεγάλο, αφού διαχειρίζονται την κατάσταση πάρα πολύ καλά.

“Πετρίδειο Ίδρυμα”
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Κοροίβου ευχαρίστησε το Πετρίδειο Ίδρυμα για την ετήσια χορηγία του εδώ και πολλά χρόνια. Εκτιμούμε αφάνταστα την προσφορά του Πετριδείου Ιδρύματος. “Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας”, συμπλήρωσε .
Αναφορικά με το έργο που παράγει το Πετρίδειο Ίδρυμα ο κ. Καλλινίνου είπε πως είναι από τα λίγα Ιδρύματα που παράγουν έργο σε όλα τα επίπεδα, στο πολιτιστικό, στο κοινωνικό, στον αθλητισμό αλλά και στην παιδεία.
Σε σχέση με τους στόχους του Γ.Σ. Κοροίβου είπε πως είναι να διατηρήσουν αθλητές σε όλα τα επίπεδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ