10.9 C
Paphos
Wednesday, February 28, 2024

To International School of Paphos έφερε ακόμη ένα Πανελλήνιο βραβείο στην Πάφο

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 245 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας με 1850 περίπου έργα στα οποία δούλεψαν 14,500 παιδιά. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Πάφος έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη αφού το The International School of Paphos κατάφερε να λάβει το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία «Διηγήματα». Οι μαθήτριες της E’ Δημοτικού Αθηνά Μιχαηλίδου, Ιωάννα Βασιλείου, Έφη Ονησιφόρου, Αλεξάνδρα Παλά, Αριάδνη Μασέδο και Αγγελίνα Περικλέους υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κας. Ελεάνας Χαραλάμπους έγραψαν μαζί το διήγημα «Μακάρι να’ταν όνειρο». Η κυρία Χαραλάμπους μας εξήγησε την ιδέα συγχαίροντας όλες τις μαθήτριές της. «Είμαι πολύ περήφανη για τις μαθήτριές μας που μεταξύ 14,500 μαθητών κατάφεραν να διακριθούν με το 3ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Κύπρος Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με το διήγημα «Μακάρι να ‘ταν όνειρο». Το διήγημα πραγματεύεται τα γεγονότα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στέλνοντας το μήνυμα ότι η αγάπη και η δικαιοσύνη μπορούν να υπερνικήσουν κάθε κακό και να σταματήσουν τον πόλεμο!»

Ρωτήσαμε τα κορίτσια που συμμετείχαν να μας πουν λίγα λόγια για αυτή τους την εμπειρία. Διαβάστε πιο κάτω τι μας απάντησαν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αθηνά Μιχαηλίδου «Ο τίτλος του διηγήματος «Μακάρι να’ταν όνειρο» περιγράφει την βάναυση εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974 μέσα από τα μάτια 2 παιδιών της εποχής εκείνης. Το θέμα του διηγήματος ήταν εισήγηση της δασκάλας μας και εμείς το δεχθήκαμε με χαρά. Οι 6 μαθήτριες που λάβαμε μέρος χωριστήκαμε σε δύο γκρουπ και η κάθε ομάδα είχε την ευθύνη σύνταξης παραγράφων. Την τελική διαμόρφωση του κειμένου την κάναμε με τη βοήθεια της δασκάλας μας κας. Ελεάνας. Αυτό που μου έμεινε βαθιά χαραγμένο στην καρδιά είναι πως η ειρήνη είναι το υπέρτατο αγαθό και ο πόλεμος το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να βρει τον άνθρωπο και ειδικά εμάς τα παιδιά.»

Έφη Ονησιφόρου «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το βραβείο μας. Είναι ένα βραβείο που ανήκει σε όλη την ομάδα, αφού όλες δουλέψαμε σκληρά και αφοσιωμένα. Κυρίως όμως το βραβείο αυτό ανήκει στη δασκάλα μας, την κυρία Ελεάνα η οποία μας ενθάρρυνε και μας καθοδήγησε με τον καλύτερο τρόπο. Για εμάς ήταν μια καταπληκτική εμπειρία μέσα από την οποία μάθαμε και αποκομίσαμε πολλά!»

Αλεξάνδρα Παλά «Ο διαγωνισμός αυτός για μένα ήταν φανταστικός. Ήταν υπέροχη η συνεργασία με τις συμμαθήτριές μου και με την δασκάλα μας. Για μένα η τελετή βράβευσης ήταν μια αξέχαστη εμπειρία καθώς γνωρίσαμε παιδιά από τόσα άλλα σχολεία. Οι εργασίες των παιδιών ήταν πολύ συγκινητικές καθώς όλοι μας καταλάβαμε πόσο πόνο προκαλεί ο πόλεμος. Τόσο που θέλαμε να λέμε ξανά και ξανά «Μακάρι να’ταν όνειρο» όπως και το διήγημά μας.»

Αριάδνη Μασέδο «Ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη όταν η δασκάλα μας ανακοίνωσε ότι πήραμε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό και πως έπρεπε να πάμε στην Λευκωσία σε επίσημη τελετή για να το πάρουμε. Μου έκανε εντύπωση το πόσα πολλά παιδιά υπήρχαν. Όταν μας κάλεσαν στη σκηνή για να πάρουμε το βραβείο, αν και ντρεπόμουνα, ένιωσα τόσο μα τόσο περήφανη για το σχολείο μου. Ανυπομονώ για την συμμετοχή μας του χρόνου. Είμαι σίγουρη ότι θα γράψουμε ακόμα καλύτερη ιστορία και θα το διασκεδάσουμε με τις συμμαθήτριές μου όπως και φέτος.»

Αγγελίνα Περικλέους «Είμαι χαρούμενη που πήραμε την Τρίτη θέση γιατί πιστεύω ότι δουλέψαμε σκληρά και το αξίζαμε. Για μένα θα είναι πάντα μια εμπειρία που θα θυμάμαι με αγάπη και χαμόγελα. Ήταν ωραία που πήγαμε στην τελετή και που κάναμε τόσους νέους φίλους.»

Ιωάννα Βασιλείου «Ήταν μια πολύ ωραία και πρωτόγνωρη εμπειρία. Νιώσαμε σαν μικροί συγγραφείς. Έπρεπε να σκεφτούμε μαζί και να συνδέσουμε ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Η κάθε μια είχε τις δικές της προτάσεις αλλά με τη βοήθεια της δασκάλας μας τα καταφέραμε. Αισθάνθηκα πολύ ωραία που είχα την ευκαιρία να έρθω πιο κοντά με τις συμμαθήτριές μου αλλά και μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που καταφέραμε να κερδίσουμε το βραβείο για το σχολείο μας!»

Οι μαθήτριες με την δασκάλα τους κα. Ελεάνα Χαραλάμπους και την διευθύντρια του δημοτικού του ISOP κα. Έλενα Κότσοβος, παρευρέθηκαν στη τελετή βράβευσης που έγινε στις 19 Απριλίου στη Λευκωσία, όπου είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αξέχαστες εμπειρίες μέσα από την παρουσίαση των βραβευθέντων έργων από σχολεία της Ελλάδας της Κύπρου και όλης της Ελληνικής ομογένειας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ