Το Γυμνάσιο Απ. Ανδρέα Έμπας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»

0
363

Το Γυμνάσιο Αποστόλου Ανδρέα Έμπας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» λαμβάνοντας μέρος στον διαγωνισμό της CYTA στην κατηγορία «Φωτογραφία» με γενικό θέμα «Η ρύπανση του περιβάλλοντος». Έχει επιλεγεί η κατηγορία Ρεπορτάζ.
Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι: «Οι κοίτες του ποταμού γίνονται σκουπιδότοποι από την απερισκεψία ανεύθυνων πολιτών»

Περιγραφή:

Αντικρύζοντας τις ντροπιαστικές εικόνες από το χωριό Τάλα, διερωτάται κανείς πόσο ασυνείδητοι μπορεί να είναι ορισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι με την ανεξέλεγκτη διαχείριση των απορριμμάτων, για παράδειγμα πλαστικών και τοξικών λαδιών, έχουν μολύνει το ρυάκι που περνά μέσα από το χωριό. Με τη συσσώρευση σκουπιδιών σε μη εγκεκριμένα σημεία, ουσίες επιβλαβείς τόσο για το περιβάλλον όσο και για την υγεία των κατοίκων ρυπαίνουν το έδαφος, το υπέδαφος αλλά και τις υδάτινες πηγές.

Είναι ευθύνη όλων να υιοθετήσουμε εύκολες πρακτικές που συμβάλλουν στη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, όπως η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση. Επίσης, το κράτος με τη ρύθμιση ενός νομικού πλαισίου θα μπορούσε να επιβάλει αυστηρές ποινές σε όσους με την απερίσκεπτη στάση τους αποτελούν απειλή για το περιβάλλον.

Μαθήτριες:

Λουκία Σιελουβάρη (Τμήμα Β4)

Άντρια Αντωνίου (Τμήμα Β4)

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λαζαρίδου Κωνσταντίνα (Γεωγράφος)