spot_img
spot_img
23.9 C
Paphos
Saturday, May 8, 2021

To 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου έρχεται στην Πάφο

spot_img
   

23 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2018

 “50/50” Ισότητα στις Τέχνες και στον Κινηματογράφο.

   
   

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου “Χρυσή Αφρόδίτη” εορτάζει την 13η διοργάνωσή του και αναπτύσει τις δραστηριότητές του σε δύο φιλόξενους χώρους. Στην καρδιά της Πάφου στην Παλιά Ηλεκτρική θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των προβολών ταινιών. Στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στη Κάτω Πάφο θα γίνουν επιλεγμένες προβολές ταινιών, παράλληλες δράσεις καθώς και οι εγγραφές των συμμετεχόντων. Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου θα διεξαχθεί από την 23η Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο!

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου προξενεί καλλιτεχνικό παγκόσμιο ενδιαφέρον με αιτήσεις πάνω από 95 χώρες από τις έξι ηπείρους ετησίως. Το φεστιβάλ δίνει βήμα σε νέα ταλέντα και πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες με την πρώτη τους ταινία μικρού μήκους στη κατηγορία “CYIFF Got Talent” ή “Κλακέτα Πρώτη” και με την πρώτη τους ταινία μεγάλου μήκους στη κατηγορία “Χρυσή Αφροδίτη”. Όλες οι άλλες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους εντάσσονται στην κατηγορία του “Βετεράνου”. Το φεστιβάλ πρωτοπορεί, από την ίδρυσή του το 2006, με την προβολή ταινιών από απόδημους σκηνοθέτες Ελληνικής καταγωγής στην κατηγορία “Νόστιμον Ήμαρ” και δίνει μία νέα ευκαιρία σε Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες για διεθνή συμμετοχή σε φεστιβάλ. Φέτος στο πρόγραμμα επιλέχθηκαν 120 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και διαμορφώθηκε έτσι ώστε να συμμετέχουν ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες κινηματογραφιστές, τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στις κριτικές επιτροπές ενισχύοντας τη δράση και το έργο των γυναικών δημιουργών της Έβδομης Τέχνης.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

 Σημαντικές θεματικές κατηγορίες ταινιών αφορούν :

α) “Ταινίες Γυναικών” με γυναίκα παραγωγό ή/και σκηνοθέτη για το βραβείο “Aphrodite Cinematic Award”,

β) “50/50” ταινίες με ισάριθμους συντελεστές άντρες και γυναίκες και

γ) Αφιέρωμα σε ταινίες με θέμα την “Ειρήνη”.

 Παράλληλες εκδηλώσεις: 

α) Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας & Video Art “Μύθοι και Θρύλοι” με Κύπριους και ξένους φωτογράφους. Διοργάνωση/επιμέλεια: Πέτρα Τερζή-events manager, Πανίκος Στέλικος-Πρόεδρος Φωτογραφικής Εταιρείας Λευκωσίας και Σώζυ Κωνσταντινίδου-εικαστικός

β) “CYIFF 2018 Κινηματογραφικό Εργαστήρι Πήγασος” όπου θα παραχθεί μια ταινία μικρού μήκους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σε συνεργασία με το τμήμα Μεταπτυχιακού στη Παραγωγή Ψηφιακού Βίντεο στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις. Η ταινία θα προβληθεί στη Τελετή βραβείων “Χρυσή Αφροδίτη”.

γ)  “CYIFF 2018 Διαγωνισμός Σεναρίου” & “CYIFF 2018 Table Read” (ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών σεναρίων από Κύπριους και ξένους ηθοποιούς)

δ) Ισότητα στις Τέχνες και στον Κινηματογράφο: Masterclass “Χρηματοδότηση και ίση μεταχείριση στο τομέα των Οπτικοακουστικών” με την παραγωγό Carol Bidault de l’Isle, βραβευμένη παραγωγό και Αντιπρόεδρο του οργανισμού “Γυναίκες στο Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση”.

ε) Masterclass “Η δυναμη των επιλογών και πως να την χρησιμοποιήσεις στην καριέρα σου στο χώρο της Έβδομης Τέχνης” με την συγγραφέα κι ολιστική ψυχολόγο Θάλεια Αλεξίου.

στ) Πάρτυ

 Η φετινή κριτική επιτροπή απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου με διεθνείς διακρίσεις, όπως ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, o Αμερικανός παραγωγός George F. Roberson, o διευθυντής φωτογραφίας Bill Butler (Jaws by Steven Spielberg (1975), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), Grease (1978) etc ), η παραγωγός Carol Bidault de l’Isle (Walking to Paris – Peter Greenaway, Columbia, MGM και Paramount ),  η Julie Holman – παραγωγός, η δημοσιογράφος Susan Spencer (UPI), η επίτιμη Πρέσβειρα και μορφωτική ακόλουθος της Βασιλικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Εθνών και παραγωγός  Angelique Monet κ.ά.

 Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Σεναρίου αποτελείται από τη βραβευμένη συγγραφέα J.L. Morin (Huffington Post), τον Αναστάσιο Βασιλείου-σχεδιαστή νέων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας και την Πέτρα Τερζή-σκηνοθέτη και παραγωγό ταινιών.

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που θα κρίνει τις υπόλοιπες κατηγορίες ταινιών περιλαμβάνει τους Σωκράτη Λαμπρόπουλο-εικαστικό, Ελένη Πετροπούλου-ηθοποιό, Μίλτον Λουιζίδη-σκηνοθέτη, Άννα Αχιολά-παραγωγό, Bejay Browne-σκηνοθέτη και δημοσιογράφο και την Daneeta Loretta Jackson – παραγωγό ταινιών.

 Εθελοντές από την Κύπρο και το εξωτερικό καλούνται να συμμετέχουν στην ενθουσιώδη ομάδα διεξαγωγής του φεστιβάλ. Πληροφορίες κι αποστολή βιογραφικού στο [email protected] .

Οι διοργανωτές επιθυμούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους υποστηρικτές, κριτές κι εθελοντές του φεστιβάλ, στον Δήμο Πάφου, στον ΚΟΤ, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, στον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, στην ΑΤΗΚ, το Suite 48, το Οtto Dieci και στους χορηγούς επικοινωνίας ΡΙΚ, TVOne, ΕΡΤ3, 9,58FM, 102FM, RockFM, Radio Pafos, η εφημερίδα Αλήθεια και τα περιοδικά Prestige Pafos & [email protected] καθώς και την ιστοσελίδα PafosPress.com.

Ιστοσελίδα:  http://cyiff.cineartfestival.eu / Facebook: https://www.facebook.com/cyprusfilmfest/

Support Local Business
 
 
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img