21.9 C
Paphos
Tuesday, May 28, 2024

Διαταγμα η Alpha Panareri για τις ενέργειες του Δήμου Πάφου για το Rania Hotel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ALPHA PANARETI

Μέσα στο δυστυχώς όλο και πιο ρατσιστικό και ξενοφοβικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί παγκύπρια αλλά και ιδιαίτερα στην Πάφο, εναντίον των αιτητών ασύλου και των μεταναστών, ο Όμιλος Εταιρειών Παναρέτη, χαιρετίζει το σημερινό διάταγμα του Διοικητικού Δικαστηρίου για αναστολή εκτέλεσης διατάγματος του Δήμου Πάφου για την απαγόρευση της χρήσης των Rania Hotel Apartments, στην Κάτω Πάφο, ιδιοκτησίας του ομίλου μας στα οποία διαμένουν αιτητές ασύλου και μετανάστες εργαζόμενοι.

Ο Δήμος Πάφου, ακολουθώντας την πρακτική του Υπουργού Εσωτερικών και της Επάρχου Πάφου σε σχέση με το συγκρότημα του ομίλου Αγ. Νικόλαος στη Χλώρακα, εξέδωσε διάταγμα απαγόρευσης χρήσης του πιο πάνω συγκροτήματος ως ακατάλληλου για ανθρώπινη διαβίωση για λόγους που δεν ισχύουν. Το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι απολύτως κατάλληλο, αξιοπρεπές και καθόλου επικίνδυνο για τα πρόσωπα που διαμένουν εκεί. Η μόνη ατυχία του είναι ότι βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Πάφου εξ ου και πρέπει να εκδιωχθούν οι αιτητές ασύλου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενόσω εκκρεμούσε προσφυγή εναντίον της εν λόγω απόφασης και ενδιάμεση αίτηση αναστολής της, ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Πάφου, προχώρησαν στη λήψη μέτρων εκτέλεσης του διατάγματος. Διέκοψαν την παροχή νερού από τη Δευτέρα, υπό συνθήκες καύσωνα και πανδημίας, ενώ ειδοποίησαν αιτητές ασύλου που λαμβάνουν υλικές συνθήκες υποδοχής, ότι αυτές θα διακοπούν εάν δεν εγκαταλείψουν το τόπο διαμονής τους.

Το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε το αυτονόητο σε ένα κράτος δικαίου. Το κράτος και οι διοικητικές ή άλλες αρχές, δεν μπορούν να αγνοούν τα δικαστήρια και τις δικαστικές διαδικασίες φέρνοντας τα προ τετελεσμένων με τις πράξεις και ενέργειες τους. Οφείλουν οι κρατικές και διοικητικές αρχές να σέβονται τις διαδικασίες και να αναμένουν το αποτέλεσμα της απόφασης του Δικαστηρίου, ειδικά όταν η υπόθεση αφορά σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα προσώπων που επηρεάζονται, όπως το δικαίωμα στη στέγη και στο νερό. Γι΄αυτό το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα διάταγμα αναστολής της εφαρμογής του διατάγματος μέχρι να εκδικάσει το ίδιο την αίτηση που εκκρεμεί.

Ο Όμιλος Εταιρειών Παναρέτη, εξ αρχής τήρησε στάση αρχής, διαθέτοντας διαμερίσματα και κατοικίες προς ενοικίαση σε οποιοδήποτε πρόσωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, θρησκείας ή νομικού καθεστώτος παραμονής συμμορφούμενος με τους νόμους του κράτους που απαγορεύουν τέτοιες διακρίσεις, ιδίως στην παροχή στέγης. Για τη στάση του αυτή, πολεμάτε, λοιδορείται και καταδιώκεται  με απίστευτο μένος από τις αρχές αφού διευθυντές του συνελήφθησαν, κρατήθηκαν, διώχθηκαν ποινικά με επίκεντρο πάντοτε το γεγονός ότι παρέχει στέγη σε αιτητές ασύλου στην Επαρχία Πάφου. Οι ενέργειες αυτές όμως είτε ακυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο με διατάγματα Certiorari, είτε τελικά αποσύρθηκαν από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα ενώ αναμένονται αποφάσεις από το Διοικητικό Δικαστήριο σε διάφορες υποθέσεις στις οποίες προσβλήθηκαν αποφάσεις απαγόρευσης χρήσης με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των οικοδομών.

Ο όμιλος τονίζει ότι τα υποστατικά που προσφέρει προς ενοικίαση είναι απόλυτα ασφαλή και διασφαλίζουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ταυτίζονται με τις πρόσφατες καταρρεύσεις μπαλκονιών στην Πάφο ή με άλλα ακατάλληλα υποστατικά που δημοσιεύει ο Δήμος Πάφου, όπως προσπαθεί να πείσει ο Δήμαρχος Πάφου με δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου του ή ανακοινώσεις τους.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα πάντοτε με το νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις.

 

 

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ