Τι είναι οι αποσκληρυντές νερού και γιατί είναι απαραίτητοι για κάθε σπίτι;

0
817

Ολοένα και πιο συχνά ακούμε και διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια σε περιγραφές συστημάτων φίλτρανσης νερού αναφορές για αποσκληρυντές νερού. Πόσο όμως είναι κατανοητό για τον καθένα από εμάς τι ακριβώς είναι ένας αποσκληρυντής νερού και πόσο απαραίτητος είναι σήμερα για κάθε σπίτι ή επιχείρηση;

Οι αποσκληρυντές νερού χρησιμοποιούν αλάτι για να ξεπλένουν τη ρυτίνη που λειτουργεί ως φίλτρο κατά των αλάτων, κυρίως ασβεστίου και μαγνησίου. Οποιαδήποτε άλλη συσκευή δεν ξεπλένει τη ρυτίνη με την διαδικασία της αναγέννησης, δεν ονομάζεται softener αλλά conditioner.

Οι αποσκληρυντές νερού, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφαιρούν τα άλατα που υπάρχουν στο νερό ανταλλάσσοντας κυρίως τα ιόντα μαγνησίου Mg2+ και ασβεστίου Ca2+ με ιοντική ανταλλαγή με το χλωριούχο νάτριο (NaCl). Με τον τρόπο αυτό το νερό μαλακώνει (αφαίρεση αλάτων) με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται υπολειμματικά άσπρα στίγματα στις διάφορες επιφάνειες, στις συσκευές και σκεύη, στις σωληνώσεις της υδραυλικής εγκατάστασης, ενώ τα ντεπόζιτα και τα μηχανήματα που δουλεύουν με νερό παραμένουν πάντοτε καθαρά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΔΕΙΤΕ τους καλύτερους αποσκληρυντές νερού…