17.9 C
Paphos
Sunday, December 3, 2023

Τι ανοίγει το πιο πιθανόν από 1η Μαρτίου! Πίσω στα ωδεία, σχολες χώρου & Φροντιστηρια; Στις 8 επιστροφή των Γυμνασίων

Ένα ακόμη μήνα υπομονή και κατανόηση ζητούν κυβέρνηση και επιδημιολογική ομάδα ώστε η Κύπρος να καταφέρει να εξέλθει της πανδημίας του κορωνοϊού με τις λιγότερο δυνατές επιπτώσεις και να επανέλθει στην κανονικότητα της. 

Πρόεδρος Αναστασιάδης, εμπλεκόμενα υπουργεία και επιδημιολογική ομάδα αξιολόγησαν όλα τα δεδομένα και τις χαλαρώσεις που επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να γίνουν, με τις τελικές αποφάσεις να “κλειδώνουν” στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η προχθεσινή έξαρση κρουσμάτων κτύπησε ως καμπανάκι με αποτέλεσμα να γίνουν δεύτερες σκέψεις και έτσι οι χαλαρώσεις σε πρώτο στάδιο αναμένεται να είναι στοχευμένες και πολύ περιορισμένες.” 

«Ο Μάρτιος είναι κρίσιμος μήνας, θα πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε πλήρως τα μέτρα, χωρίς κανένα κίνδυνο για το πρώτιστο και μεγαλύτερο αγαθό που έχουμε, την υγεία και τη ζωή», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ο Μάρτιος είναι κομβικός μήνας. Είτε θα κερδίσουμε είτε θα χάσουμε το παιχνίδι», είπε ο πλευράς του ο Πέτρος Καραγιάννης.  

1η Μαρτίου επαναλειτουργούν και πάλι τα γυμναστήρια, οι σχολές χορού και τα ωδεία, τα φροντιστήρια, ενώ ανοίγουν και πάλι τα μονοπάτια της φύσης. Καμία διαφοροποίηση τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ό,τι αφορά το 8998, τις συναθροίσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας. 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 
-Επαναλειτουργία γυμναστηρίων 
-Επαναλειτουργία σχολών χορού, ωδεία 
-Επαναλειτουργία φροντιστηρίων 
-Ανοίγουν τα μονοπάτια της φύσης 
-Παραμένει το 8998, η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι περιορισμοί στις συναθροίσεις 


ΣΤΟΝ “ΠΑΓΟ” ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 

Οριστική είναι πλέον και η απόφαση για επαναλειτουργία των χώρων εστίασης. Δεν ανοίγουν 1η Μαρτίου και αν το πρώτο δεκαήμερο του νέου μήνα το επιτρέψει επιδημιολογικά τότε σύμφωνα και με πληροφορίες 15 Μαρτίου αναμένεται να ανεβάσουν ρολά εν αρχή τα εστιατόρια,ενώ αναμένεται να καταρτιστεί οδικός χάρτης για την ασφαλή επαναλειτουργία του γενικότερου χώρου της εστίασης. 

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ 

Κεφάλαιο σχολεία. Ειδικοί και κυβέρνηση κατέληξαν στις τελικές εισηγήσεις και προκρίνεται η επιστροφή της Α` και Β` Λυκείου 1η Μαρτίου.

Μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου προγραμματίζεται και η επιστροφή του γυμνασιακού κύκλου.

Η ταχύτητα σκοτώνει
https://pafospress.com/wp-content/uploads/2023/12/The-300-of-altamira-728x90-1.gif

Φυσικά η κατάσταση θα παρακολουθείται στενά αφού μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε Λύκεια, συναγερμός σήμανε και σε δύο δημοτικά στα Πολεμίδια αφού εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα, με το ένα μάλιστα σήμερα να παραμένει κλειστό.” 

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 
1η Μαρτίου: Επιστροφή Α` και Β` Λυκείου 
8 Μαρτίου: Επιστροφή Γυμνασιακού κύκλου 

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 

Ο αθλητισμός θα κάνει μεν το δικό του μικρό δειλό άνοιγμα από την Δευτέρα, ωστόσο καμπανάκι σήμανε μετά τον εντοπισμό 15 θετικών κρουσμάτων σε ομάδα handball ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και για άλλα πέντε πρόσωπα και εκφράζονται φόβοι για μεγάλη αλυσίδα μετάδοσης. 

«Επειδή κέρδισαν τον αγώνα πανηγύρισαν, έχουμε μαρτυρίες από όλα τα κρούσματα που πήραμε μέχρι τώρα ότι αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν, συγχάρηκαν ο ένας τον άλλο και κόλλησαν τον ιό και φανταστείτε πόση διασπορά μπορεί να προκύψει μέσω των οικογενειών τους, το σχολείο των παιδιών τους κτλ», είπε ο συντονιστής της ομάδας ιχνηλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος.

ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 

Για να κερδηθεί και αυτή η μάχη, ειδικοί και κυβέρνηση δίνουν έμφαση στην πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. Να παραμένουν σε περιορισμό αν και εφόσον είναι στενές επαφές κρουσμάτων ή επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη μια, και από την άλλη να δίνουν επαρκώς τα στοιχεία των προσώπων με τα οποία έρχονται σε επαφή, αφού όπως διαπίστωσε η ομάδα ιχνηλάτησης κάποιοι εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με αυτό.

ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ: 
«Από άτομα που ίσως πάνε σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι και ξεχνάει το κρούσμα να τους δηλώσει, όσοι είναι παιδιά που επισκέπτονται τους υπερήλικες γονείς τους, είτε είναι από χώρους εργασίας πολλές φορές ξεχνάνε να συμπεριλάβουν συναδέλφους που κάνουν μαζί διάλειμμα».

ΟΧΙ “ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ” ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ 

Μεγάλος πονοκέφαλος αποδεικνύεται η Λεμεσός. Προς το παρόν δεν αναμένονται επιπλέον “τιμωρητικά” μέτρα με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να μένουν μόνο στις συστάσεις. 

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων για την επαρχία Λεμεσού», είπε ο κ. Κούσιος.

«Τα μέτρα θα είναι οριζόντια, δεν θα στοχοποιηθεί η Λεμεσός, ελπίζω να το εκτιμήσουν οι Λεμεσιανοί και να συμπεριφερθούν ανάλογα»,τόνισε από πλευράς του ο Πέτρος Καραγιάννης.

Λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί ένα νέο πισωγύρισμα. 

πηγη omega Cyprus

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ