Τεστ και στην Π. Χρυσοχούς για εργαζόμενους που εμπίπτουν στις κατηγορίες εξαιρέσεων, ζητά ο Δήμαρχος

Τη διεξαγωγή εργαστηριακών μοριακών εξετάσεων ( PCR) για τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και στην Πόλη Χρυσοχούς και όχι μόνο σε εργαστήριο στην Γεροσκήπου, ζητά ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως είναι κάπως δύσκολο, οι δημότες της Πόλης Χρυσοχούς, που διακινούνται εκτός Επαρχίας να μεταβαίνουν στη Γεροσκήπου για δειγματοληπτικό έλεγχο, προσθέτοντας πως και το επταήμερο για το τεστ COVID- 19, που ζητείται είναι υπερβολικό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς πειθαρχούν και τηρούν τα μέτρα, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι του διαμερίσματος του, είναι λίγοι και η περιοχή χαρακτηρίζεται αραιοκατοικημένη χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είπε ακόμη, πως οι ξένοι τουρίστες, που έχουν παραμείνει στην Πόλη Χρυσοχούς είναι ελάχιστοι, οπότε εκτίμησε τα αυστηρότερα μέτρα που λήφθηκαν για την περιοχή τους, ίσως και να είναι αχρείαστα.

Επεσήμανε, πως το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα, που είχαν παρατηρηθεί στην Πόλη Χρυσοχούς έχει ξεπεραστεί κατά συνέπεια πρόσθεσε δεν θα έπρεπε να ληφθούν τόσο αυστηρά μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως κάποια κέντρα αναψυχής, που έχουν παραμείνει στην Π. Χρυσοχούς ανοικτά συγκέντρωναν ελάχιστο κόσμο οπότε και η αναστολή της λειτουργίας τους είναι υπερβολική, συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε, τότε που είχαν εντοπιστεί τα κρούσματα στην Πόλη Χρυσοχούς, είχαν ζητήσει το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων, ωστόσο τώρα, όπως είπε, έχει ξεπεραστεί η κατάσταση και μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων η περιοχή του χαρακτηρίζεται καθαρή.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα, αφού ο ιός, όπως εξήγησε, παραμονεύει, σημειώνοντας πως τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια για να μην ξαναπαρατηρηθεί πρόβλημα στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς, αλλά και στην Κύπρο ευρύτερα.

Support Local Business
Translate »