Σημαντική διάκριση για την Πάφο και την καλλιτεχνική της δημιουργία αποτέλεσε η απονομή τεσσάρων βραβείων σε ισάριθμους καλλιτέχνες από την επαρχία, στο πλαίσιο της 1ης Παγκόσμιας Τριενάλε Τέχνης “Agia Napa 2025”.
Πρόκειται για τους Αρίστη Χατζησάββα, Γιώργο Μακαρίου, Δώρα Ζάγγουλου και Σάββα Αγαθοκλέους, δύο ζωγράφους και δύο φωτογράφους που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 260 συμμετοχές από 27 χώρες, αποσπώντας διεθνή βραβεία Triennale Napa Awards και αναδεικνύοντας τη δημιουργική δυναμική της Πάφου στην παγκόσμια εικαστική σκηνή.
Η Αγία Νάπα από τις 31 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2025 μετατρέπεται σε πολιτιστικό σταυροδρόμι, φιλοξενώντας την 1η Παγκόσμια Τριενάλε Τέχνης Agia Napa 2025.
Η φετινή θεματική έχει τίτλο «Ιστορία – Χριστιανισμός – Θρησκεία», τιμώντας τον πολιτισμικό και πνευματικό χαρακτήρα της πόλης. Η έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης» και στο Δημοτικό Μουσείο «Thalassa», με την επιμέλεια της κας Λίας Κυριάκου και τη συμμετοχή διεθνών επιμελητών. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος εικαστικός Πανίκος Παναγής Χατζηδάκης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζανέτου Πιερής, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια εγκαινιάσαμε την 1η Παγκόσμια Τριενάλε Τέχνης ‘Agia Napa 2025’. Πρόκειται για μια κορυφαία διεθνή διοργάνωση που συγκεντρώνει διακεκριμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και καθιστά την Αγία Νάπα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, την ειρήνη και τη δημιουργικότητα».

Η Τριενάλε αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες και να αναδείξει την Αγία Νάπα σε διεθνές σημείο αναφοράς για τις τέχνες, ενώ η Πάφος επιβεβαιώνει τη σταθερή της παρουσία στον παγκόσμιο διάλογο μέσα από την τέχνη, την έμπνευση και τη διάκριση.
