18.9 C
Paphos
Saturday, April 13, 2024

Τεχνόπολις 20: Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τον Νοέμβριο

Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια & Piano Masterclass με την Λεώνη Χατζηθωμά και Borislav Alexandrov

poster-4th-november-2016-new Ρεσιτάλ Πιάνου για 4 χέρια στο Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου στις 8μμ, με τη Λεώνη Χατζηθωμά και τον Borislav Alexandrov. Το ντουέτο συνεργάζεται από το 2002 και από τότε έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Συχνά συνεργάζονται με ορχήστρες στην Κύπρο και στο εξωτερικό παρουσιάζοντας ρεσιτάλ πιάνου για 2 πιάνα. Επίσης, παρουσιάζουν εκπαιδευτικά κονσέρτα σε σχολεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα των Mozart, Schubert, Lizst, Brahms, Rachmaninoff καθώς και πολλών σύγχρονων συνθετών.

Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει: C.W. Gluck/ G. Anderson: Ballet from ‘Orphee ed Euridice’ F. Schubert: Fantasia in f minor J. Brahms: Hungarian Dances (selection) S. Rachmaninoff/ G. Anderson: Vocalise F. Liszt: Hungarian Rhapsody No.2.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είσοδος: €10, €6 (μαθητές) 

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

Το Σάββατο & Κυριακή, 5 – 6 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει masterclass πιάνου.

Συμμετοχή: 40

Διάρκεια: 60 λεπτά

Συμμετοχές απαραίτητες στο 70002420 μέχρι 30/10/2016.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Μετά το τέλος των masterclasses θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με τους συμμετέχοντες.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

unnamedΟ Borislav Alexandrov γεννήθηκε στη Βουλγαρία . Άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 χρονών. Σε ηλικία 8 χρονών άρχισε να εμφανίζεται σε ρεσιτάλ πιάνου και κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως σολίστ ορχήστρας. Συνέχισε τις σπουδές του στο National School of Music “Liubomir Pipkov” στη Σόφια. Το 1993 έγινε δεκτός στο σολιστικό τμήμα της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας “Pantcho Vladigerov”, Σόφια στην τάξη της Prof.DoraLazarova απο όπου αποφοίτησε με διάκριση το Master Degree το 1999. Από το 2002 είναι υποψήφιος διδάκτωρSouth-Western University, Βουλγαρία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε  μέρος σε σεμινάρια πιάνου πολλών διάσημων καλλιτεχνών όπως Michel-Anchel Sheba (Αργεντινή), Bojidar Noev (Αυστρία), Eric Heidziek (Γαλλία).

Κέρδισε  βραβεία και τιμητικά μετάλλια σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου, όπως: χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό “Wiener Classic”, Ά Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ισπανικής μουσικής, ΄Β βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Music&Earth” κλπ.

Έδωσε αμέτρητα ρεσιτάλ στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, συνεργάζεται συχνά ως σολίστ με ορχήστρες και εμφανίζεται σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Έχει ηχογραφήσει έργα για πιάνο για την Βουλγαρική Κρατική Τηλεόραση και το Βουλγαρικό Κρατικό Ραδιόφωνο.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και συμμετοχές  σε διεθνή συνέδρια μουσικής.

Είναι μέλος του International Piano Duo Association.

Από το 1999 ως το 2004 εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου στο σολιστικό τμήμα της Κρατικής  Μουσικής Ακαδημίας “Pantcho Vladigerov”, και στο South-Western University, στην Βουλγαρία . Από το 2004 ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως καθηγητής πιάνου στο τμήμα μουσικών σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας.

 

Η Λεώνη Χατζηθωμά γεννήθηκε στην Λευκωσία. Άρχισε τις μουσικές της σπουδές στην ηλικία των 5 χρονών στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Κύπρου στην Λευκωσία με στην τάξη της Μύριας Χατζηματθαίου-Νικολάου από όπου πήρε πτυχία θεωρητικών μαθημάτων, πιάνου και το LRSM Performing των Royal Schools of Music. Συνέχισε τις σπουδές της στο σολιστικό τμήμα της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας “Pantcho Vladigerov”. Το 2004, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με διάκριση. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό στη Μουσική Παιδαγωγική, και συνεχίζει τις διδακτορικές σπουδές της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της έλαβε μέρος σε σεμινάρια πιάνου γνωστών καλλιτεχνών όπως DianeAndersen(Βέλγιο), Tamara Padubnaya (Ρωσία), Tomislav Baynov ( Γερμανία).

Έχει λάβει μέρος και κερδίσει βράβεια σε παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου όπως: Ά βραβείο στο Διαγωνισμό πιάνου “Ευαγγελίας Τζιαρρή”, ΄Β βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για duo πιάνο- φλάουτο “Nikola Stefanov” κ.α.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, εμφανίστηκε ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου, πήρε μέρος σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής, και σε συναυλίες με διοργανωτές όπως Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde, Κυπριακός Οργανισμός Όπερας, Σύνδεσμος Κυπρίων Συνθετών, και πρεσβείες και έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες ως σολίστ.  Έχει ηχογραφήσει έργα για το ΡΙΚ, Fm Classic (Βουλγαρία), Bulgarian National Radio, National Television of Korea. Μαθητές της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου.

Από το 2004 ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας.

 

Το Piano Duo Λεώνης Χατζηθωμα-Borislav Alexandrov δημιουργήθηκε το 2002. Από τότε εμφανίζονται συχνά σε ρεσιτάλ, φεστιβάλ, ως σολίστ με ορχήστρες  σε έργα για 2 πιάνα και ορχήστρα και εκπαιδευτικές συναυλίες με ρεπερτόριο των Mozart, Schubert, Liszt, Rachmaninoff, Debussy και άλλων συνθετών.

 

Μήνας Γερμανικής Γλώσσας 2016

Προβολή της ταινίας «Τα καλύτερα χρόνια πέρασαν»

%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82Το Goethe-Institut στην Κύπρο, διοργανώνει στα πλαίσια του Μήνα Γερμανικής Γλώσσας, προβολή της ταινίας «Τα καλύτερα χρόνια πέρασαν» (Die fetten Jahre sind vorbei – The Edukators-) στο Τεχνόπολις 20, την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου στις 7:30μμ.

Είσοδος Δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 70002420.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Jan και ο Peter είναι δύο φίλοι και συγκάτοικοι, που εισβάλλουν σε σπίτια πλουσίων και αλλάζουν τη θέση των επίπλων και των αντικειμένων, χωρίς να κλέψουν κάτι, αφήνοντας σημειώματα στα οποία γράφουν «Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες» ή «Έχεις υπερβολικά πολλά χρήματα», μόνο και μόνο για να τους κάνουν να ταραχτούν και να τους «εκπαιδεύσουν». Ο κοπέλα του Peter, Jule, που δουλεύει ως σερβιτόρα και είναι υπερχρεωμένη στον επιχειρηματία Hardenberg, έρχεται να συγκατοικήσει μαζί τους μιας και δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι του διαμερίσματός της.

Όταν ο Peter φεύγει για λίγο καιρό στη Βαρκελώνη, ο Γιαν και η Jule μπαίνουν στο σπίτι του Hardenberg για να αλλάξουν τη θέση των επίπλων. Όμως, η Jule ξεχνά εκεί το κινητό της και αναγκάζονται την επόμενη μέρα να ξαναπάνε. Ο Hardenberg γυρίζει και τους βρίσκει στο σπίτι. Το ζευγάρι μη ξέροντας τι να κάνει τον δένει και καλεί τον Peter. Μη έχοντας άλλη επιλογή, απαγάγουν τον Hardenberg.

Και οι τέσσερις καταλήγουν σε μια απομονωμένη καλύβα στο βουνό. Η συμβίωσή τους εκεί θ’ αποδειχθεί διαφωτιστική για όλες τις πλευρές…

Σκηνοθεσία: Hans Weingartner, 126 λεπτά, 2003/2004. Στα Γερμανικά με Αγγλικούς υπότιτλους.

 

3ο Φεστιβάλ Παραμυθιού και στην Πάφο

festivalΤο Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου σε όλη την Κύπρο. Στην Πάφο, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στο Τεχνόπολις 20, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Το Φεστιβάλ έχει σαν στόχο να διαδώσει την ξεχασμένη τέχνη του αφηγητή/παραμυθά, να χαρίσει ιστορίες σε μεγάλους και σε παιδιά, να αναδείξει το παραμύθι και τις ιστορίες σαν ένα αμύθητο θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσή μας και να δώσει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να δείξουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση στο παραμύθι.

 

Πρόγραμμα:

11:00 «Αλαντίν – Κωνσταντίν» (Σ-Ε)

(«Ο Κωνσταντής» μια παραλλαγή της γνωστής ιστορίας του Αλαντίν)

Ο Κωνσταντής ξεκινάει να γνωρίσει τον κόσμο, έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες και εμπόδια και μαθαίνει ότι ακόμη και αν έχεις σύμμαχό σου τρεις μαγικές ευχές, τα πιο σημαντικά εφόδια στη ζωή είναι η γνώση, η πίστη στον εαυτό σου, η αλήθεια, η αγάπη και η φιλία.

Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική και πρωτότυπα τραγούδια.

Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός

Μουσική: Εμμανουήλ Παλιάκης

Στίχοι τραγουδιών: Άσπα Παπαδοπούλου

 

12:00 Μικρασιατικά Παραμύθια

Παραμύθια που ξυπνούν τις μνήμες.

Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κύπρου

Αφηγήτρια: Δωρίτα Βοσκαρίδου 

Για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες

 

Είσοδος: 5 ευρώ (ανά αφήγηση)

Οικογένειες με τρία μέλη και περισσότερα: 20% έκπτωση

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected], www.technodromio.org

 

Παραστάσεις σε όλες τις πόλεις:

Λευκωσία στο «Ίδρυμα ΑΡΤΟΣ», στις 11 Νοεμβρίου

Αγίων Ομολογητών 64, 1080 Λευκωσία, Τηλ: 22445455

Λεμεσός στο Μουσείο «Το Πλουμιστό Ψωμί», στις 12 και 13 και 15 Νοεμβρίου

Γρηγόρη Αυξεντίου 9, 3021 Λεμεσός, Τηλ: 25340347

Πάφος στο «Τεχνόπολις 20», στις 12 Νοεμβρίου

Νικόλαου Νικολαΐδη 18, 8010 Πάφος, Τηλ: 70002420

Λάρνακα στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» στις 14 Νοεμβρίου

Πλατεία Βασιλέως Παύλου (κτήριο της Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας, 6023 Λάρνακα, Τηλ: 24817737

 

Διοργανωτής: Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο

σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών Ελλάδος

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Ευγενικός

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Κατερίνα Βοσκαρίδου Πάκκου

Επιστημονική Σύμβουλος: Δρ. Μαρία Βραχιονίδου

Υπεύθυνη προβολής και γραφιστική επεξεργασία: Κατερίνα Παπαφιλοθέου

Το έργο της αφίσας είναι της εικαστικού Αγγελικής Τσεβά

 

Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας Κύπρου, Acute Advisory Services, mpec (Engineering Consultants)

Χορηγός επικοινωνίας: Κανάλι 6

Με τη στήριξη του Τεχνόπολις 20 (Πάφος)

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ