18.9 C
Paphos
Monday, May 27, 2024

Technopolis 20 Classics: “A Piano Choreography” με την Σταυρούλα Θωμά

Η σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής ‘Technopolis 20 Classics’, συνεχίζει τη νέα σεζόν με μια δεύτερη συναυλία, υποδέχοντας ακόμη ένα νέο ταλέντο από την Κύπρο και με βάση την Αγγλία, την πιανίστρια  Σταύρουλα Θωμά, στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στις 8μμ σε ένα ρεσιτάλ για σόλο πιάνο. με έργα των J.S. Bach, F. Liszt, M. Ravel και I. Albeniz.

Η νεαρή πιανίστα Σταυρούλα Θωμά, έχει κάνει το ντεπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τον Μάιο του 2014, ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου με το πρόγραμμα «Νέοι Σολίστες, το πρώτο βήμα», όπου παρουσίασε το κονσέρτο για πιάνο στη Ρε Ελάσσονα, του J.S.Bach, με τον μαέστρο Roland Melia. Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2014, συνέπραξε με την ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Birmingham «Repertoire Orchestra», με το κονσέρτο στη Ρε Ελάσσονα, του W.A.Mozart και μαέστρο τον Danielle Rossina. Σπούδασε στο Royal Holloway University του Λονδίνου με υποτροφία του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Γεωργίου και Μαρίας Τιρίμου». Βραβεύτηκε με το βραβείο Marzorie Huzlehurst Piano award και κατά τα έτη 2012 και 2014, υπήρξε υπότροφος της Μουσικής Ακαδημίας Liszt, με υποστροφία του Joseph Weingarten και κατέχει με Αριστείο, το Ανώτερο Δίπλωμα στην εκτέλεση του πιάνου από το κονσερβατόριο του Birmingham.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνει τα πιο κάτω έργα:

Η ταχύτητα σκοτώνει

J.S. Bach, French suite, No 5

Franz Liszt, Valse Caprice No. 6 after Franz Schubert from ‘Soirées de Vienne’, No.6

Maurice,Ravel, Valses Nobles et Sentimentales

Isaac Albeniz, Suite Espanola, Op. 47

Είσοδος: €15/ €7 (μαθητές)

Κρατήσεις απαραίτητες. Εισιτήρια διατίθενται:

  • Πολιτιστικός Χώρος ‘Τεχνόπολις 20’, Τηλεφωνήστε για τις ώρες λειτουργίας του χώρου
  • Online banking (επικοινωνήστε στο info@technopolis20.com για πληροφορίες)

Πληροφορίες: 70002420

Υποστηριχτής: Δήμος Πάφου

Χορηγός Φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Annabelle

Χορηγός Επικοινωνίας: Cyprus Mail

Χορηγός: Φωτο Λάρκο

Λίγα λόγια για την μουσικό:

Η νεαρή πιανίστας Σταυρούλα Θωμά, έχει κάνει το ντεπούτο της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τον Μάιο του 2014, ως μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου με το πρόγραμμα «Νέοι Σολίστες, το πρώτο βήμα», όπου παρουσίασε το κονσέρτο για πιάνο στη Ρε Ελάσσονα, του J.S.Bach, με τον μαέστρο Roland Melia. Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2014, συνέπραξε με την ορχήστρα του Πανεπιστημίου του Birmingham «Repertoire Orchestra», με το κονσέρτο στη Ρε Ελάσσονα, του W.A.Mozart και μαέστρο τον Danielle Rossina.   

Η συνεργασία της με το ίδρυμα ‘Hope for Children’ είχε ως επακόλουθο να πραγματοποιήσει ρεσιτάλ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε Ουγγαρία και Αγγλία και με ρεπερτόριο επιρεασμένο από την παιδικότητα των συνθετών, όπως Clementi, Schumann, Bartok και Debussy. Το 2013 έδωσε ρεσιτάλ με Ούγγρους και Άγγλους συνθέτες (Liszt, Kodaly, Dohnanyi κ.α.) στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής της Λάρνακας και μετά από πρόσκληση, στο ίδιο Φεστιβάλ το 2015, παρουσίασε έργα του Beethoven με τη Ρωσίδα βιολίστα Maria Oguren. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων, από την περίοδο του Μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη εποχή, όπου της αρέσει να παρουσιάζει έργα, εμπουτισμένα με παραδοσιακές μελωδίες.

Στην ηλικία των 11 ετών, η Σταυρούλα κέρδισε το δεύτερο βραβείο, στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Ευαγγελία Τζιαρρή». Σπούδασε στο Royal Holloway University του Λονδίνου με υποτροφία του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Γεωργίου και Μαρίας Τιρίμου». Βραβεύτηκε με το βραβείο Marzorie Huzlehurst Piano award και κατά τα έτη 2012 και 2014, υπήρξε υπότροφος της Μουσικής Ακαδημίας Liszt, με υποστροφία του Joseph Weingarten και κατέχει με Αριστείο, το Ανώτερο Δίπλωμα στην εκτέλεση του πιάνου από το κονσερβατόριο του Birmingham όπου σπούδασε υπό την επίβλεψη των John Twhaites και Margaret Fingerhut. Καθηγητές της υπήρξαν, οι Ανδρέας Κεμένες και István Gulyás (Μουσική Ακαδημία Liszt), ο James Kirby (Πανεπιστήμιο Royal Holloway του Λονδίνου) και Εύα Γεωργίου (Παγκύπριο Ωδείο Κύπρου). Παρακολούθησε σεμινάρια-masterclasses με διεθνούς φήμης πιανίστες όπως οι Orsolya Szabó, Imre Rohmannn, Malcolm Bilson, Robert Levin, Carole Presland, Idil Biret, Jean Efflam Bavouzet, Peter Donohoe, Pascal Nemirovski και Μαρτίνος Τυρίμος.

Η Σταυρούλα είναι επίσης μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Ήταν μέλος του ‘Satori’ Trio (πιάνο, φλάουτα: Ami Lodge, Nicola Tagoe, 2006-09) και του Barbican Trio. Επιπλέον, έπαιξε συνοδεία σε ρεσιτάλ βιολιού, με τους Angeliki Casdas, Peter Foskolos και Maria Oguren και μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους μουσικούς, όπως οι Christopher Richter, Nathaniel Vallois και Oliver Wille.

Οι κριτικές της περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη σειρά συναυλιών, στην όπερα «Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ» με το About Turn Theatre και τις σοπράνο Polly Ott και Vera Hitbrunner στο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου (5 αστέρια από το ‘heraldscotland’).

Συνεργάστηκε με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Concordia Foundation το 2016, όπου πραγματοποίησε σόλο ρεσιτάλ πιάνου στον καθεδρικό ναό του St James και στο ιατρικό κέντρο McMillan Cancer στο Λονδίνο.

(http://www.concordiafoundation.com/piano-players​)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ