Τα μαζεύουν και φεύγουν οι Άγγλοι τουρίστες

Τα μαζεύουν και φεύγουν οι Άγγλοι από τα ξενοδοχεία της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν την υποχρεωτική καραντίνα.

του Χρίστου Πέτρου 

Αποδιοργάνωση επικρατεί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης για υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσων εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κύπρο. Πληροφορίες του Economy Today ανέφεραν ότι σημαντικός αριθμός Άγγλων τουριστών που βρίσκονται σε ξενοδοχεία της Κύπρου, επιχειρούν από χθες να επισπεύσουν την αναχώρησή τους πριν την Κυριακή.

Οι Άγγλοι τουρίστες που βρίσκονται στα ξενοδοχεία της Πάφου και άλλων τουριστικών περιοχών, σύμφωνα με πληροφορίες του Εconomy Today, τα μαζεύουν και φεύγουν άρον άρον προκειμένου να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα των δύο βδομάδων, με την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού, επισημαίνουν στο Economy Today την τάση ακυρώσεων που διαφαίνεται από χθες μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Τα επακόλουθα της απόφασης αυτής της Βρετανικής Κυβέρνησης, καθιστούν σχεδόν ανύπαρκτες τις όποιες θετικές προοπτικές έχουν απομείνει για τον Τουρισμό από την Βρετανική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρέωση αυτοαπομόνωσης για 14 ημέρες σε ταξιδιώτες που πετούν από την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της ανησυχητικής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η Κύπρος τις τελευταίες μέρες. Η εν λόγω απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Κυριακή.

Το όλο ζήτημα, αν και σε πρώτη φάση αντανακλά τις επιπτώσεις του στον τομέα του τουρισμού, θα έχει επιπτώσεις όπως μας ανέφεραν τουριστικοί πράκτορες και σε άλλα επίπεδα όπως αυτό των φοιτητών ή των επιχειρηματιών που οι εργασίες τους επιβάλλουν ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Support Local Business