29.9 C
Paphos
Friday, July 19, 2024

Τα είπαν Νικόλας – Καρογιάν: Πού κατέληξαν για τις Προεδρικές

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε σήμερα, 12 Απριλίου 2022, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριο Καρογιάν.

Μετά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, όπου είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές και την δυνατότητα να συζητήσουμε την πρόταση της ΔΗΠΑ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία είναι όντως μια ενδιαφέρουσα εισήγηση, εύηχη και ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει και μια επιδίωξη ενός μεγάλου μεριδίου της κοινωνίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οφείλουμε, όμως, από την άλλη να είμαστε ρεαλιστές. Εκτιμούμε ως ΔΗΚΟ ότι μια τέτοια πρόταση δεν θα τύχει ευρύτερης αποδοχής στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, για τους γνωστούς λόγους, γιατί υπάρχουν και ιδεολογικές διαφορές αλλά και ουσιώδεις διαφορές σε ό,τι αφορά την διαχείριση σημαντικών πολιτικών ζητημάτων, όπως είναι η διαχείριση της οικονομίας, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς αλλά και σε πολλά άλλα ζητήματα, που μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες είναι καθ’ όλα σεβαστές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο μιας ευρύτερης πολιτικής συνεργασίας και τουλάχιστον ως ΔΗΚΟ αυτό θέλουμε να επιδιώξουμε.

Αν δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία ας υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση.

Γιατί εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, και με την ΔΗΠΑ για να δούμε κατά πόσον υπάρχει ή μπορεί να υπάρξει ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας για να καταφέρουμε να βγάλουμε την χώρα από τα σημερινά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, κ. Μάριος Καρογιάν, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο γι’ αυτή μας την συνάντηση, για την ευκαιρία που μας έδωσε να εξηγήσουμε την πρόταση της ΔΗΠΑ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ήταν όντως μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση. Ανέλυσα τους λόγους γιατί κατά την άποψη μας είναι επάναγκες η Κύπρος να μπει σε άλλους βηματισμούς, να κινηθούμε με μια διαφορετική φιλοσοφία και με μια διαφορετική προσέγγιση.

Δυστυχώς, τα προβλήματα που έχει ο τόπος είναι πολλά, οι κίνδυνοι από μέρους της Τουρκίας η οποία συνεχίζει την δική της επεκτατική και σκληρή πολιτική στο Κυπριακό, η οικονομική κρίση που δυστυχώς υπάρχει και τώρα με τον πληθωρισμό ως απότοκο του πολέμου στην Ουκρανία, βλέπουμε τον πληθωρισμό να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγοραστική δύναμη των Κυπρίων πολιτών, συν τα προβλήματα που θα έχει ο τουρισμός και τις υπηρεσίες και πολλές άλλες παρενέργειες. Στο δικό μας μυαλό είναι ξεκάθαρο: είτε θ’ ακολουθήσουμε την πεπατημένη, αυτή δηλαδή που η ίδια κοινωνία δεν αντέχει πλέον διότι δεν υπάρχει, το όραμα, η στρατηγική, δεν υπάρχει ο στόχος. Όλα αυτά τα εξηγήσαμε στον φίλο Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κάναμε ένα γόνιμο διάλογο.

Ξέρουμε την δυσκολία του εγχειρήματος αλλά επιμένουμε και μακάρι να υπάρξουν εκείνες οι συνθήκες που θα διαφοροποιήσουν το σκηνικό. Αν δεν διαφοροποιηθεί κάτι, εμείς ως ΔΗΠΑ θα μπούμε στο δεύτερο σκέλος της πρότασής μας που είναι ν’ ανιχνεύσουμε αν υπάρχουν οι δυνατότητες για κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. Αν και αυτή η προσπάθεια δεν ευοδωθεί είμαστε υποχρεωμένοι στο τέλος, τέλος να δούμε τι είναι υπό τις περιστάσεις καλύτερο για τον τόπο και θα συνυπολογίσουμε και εμείς, δυστυχώς, το κομματικό μας συμφέρον.

Έχουμε συμφωνήσει να είμαστε σε επαφή (…), εξάλλου αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά τα ελάχιστα που μπορεί να μας χωρίζουν.»

Πηγή: sigmalive

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ