Τα “είπαν” Αστυνομία Πάφου και ΠΑΣΙΚΑ για τις καταγγελίες λόγω COVID-19

Με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Ανώτερο Αστυνόμο, Νίκο Πενταρά συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα θέματα των καταγγελιών
Ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Ανώτερος Αστυνόμος Νίκος Πενταράς σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως στο χώρο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ΠΑΣΙΚΑ με σκοπό να διευκρινιστούν κάποια σημεία των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας και να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για προσέγγιση τόσο από πλευράς Αστυνομίας, όσο και από πλευράς των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής.

Μπορώ να πω, πρόσθεσε, «ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν φιλικότατο και έχουν διευκρινιστεί κάποιες απορίες οι οποίες υπήρχαν από πλευράς των ιδιοκτητών».
Έχει συμφωνηθεί, συνέχισε, να υπάρχει μια ανοικτή επικοινωνία με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, προσθέτοντας πως και οι δύο πλευρές θα εργαστούν για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο Φάνος Λεβέντης Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ χαρακτήρισε πάρα πολύ ωφέλιμη και παραγωγική την συνάντηση. Βάλαμε, είπε, «κάτω τις θέσεις μας, κάποιες απορίες, κάποιες διευκρινίσεις», σημειώνοντας πως έγινε «διασαφήνιση κάποιων γκρίζων περιοχών που έχει το πρωτόκολλο σε σχέση με την ανάγνωση που έχει η Αστυνομία».
Εξέφρασε την ελπίδα πως στο μέλλον θα γίνεται μια τέτοια αστυνόμευση που δεν θα έχει ως αυτοσκοπό την καταγγελία, αλλά τη συνεργασία με τους επιχειρηματίες. Χωρίς αυτό, όπως είπε, να αφαιρεί κάτι από την διαχρονική θέση του ΠΑΣΙΚΑ, ότι δηλαδή, «όποιος παραβιάζει εξόφθαλμα και προκλητικά το πρωτόκολλο, αυτός θα τιμωρείται και δεν θα πρέπει να τιμωρείται η πλειοψηφία των επιχειρηματιών οι οποίοι αποδεδειγμένα πλέον και παραδεκτά από όλους εφαρμόζουν με ευλάβεια και αυστηρότητα το πρωτόκολλο».

Support Local Business
Translate »