spot_img
spot_img
26.3 C
Paphos
Friday, September 24, 2021

Tέλος στο θρίλερ του αεροδρομίου Λάρνακας

   

Τίτλοι τέλους έπεσαν στο πολύωρο θρίλερ που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με τον αεροπειρατή να παραδίδεται στις Αρχές λίγο πριν τις 15:00 και μετά την σταδιακή απελευθέρωση όλων των ομήρων. 
Τη λήξη του συμβάντος επιβεβαίωσαν μέσω του twitter τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Νωρίτερα, ένα μέλος του πληρώματος φάνηκε να εξέρχεται από το δεξί παράθυρο του πιλοτηρίου προκειμένου να διαφύγει, ενώ σταδιακά απελευθερώνονταν οι επιβάτες.
Ειδικές δυνάμεις ερευνούν εξονυχιστικά το αεροσκάφος, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει εκρηκτικές ύλες ή άλλο οπλισμό.
Οι Κυπριακές Αρχές είχαν επιστρατεύσει τη διαπραγματευτική οδό προκειμένου να ελέγξουν την κρίση και να μην θρηνήσουμε θύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές Ασφαλείας είχαν σε ετοιμότητα σχέδιο άμεσης επέμβασης, σε περίπτωση που η διαπραγματευτική οδός αποτύγχανε.
Σε λίγο συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση με όλες τις πληροφορίες.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Υπουργική Ομάδα Διαχείριση Κρίσεων απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για “ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης”.
Το χρονικό
Λίγο μετά τις 8:30 πμ δόθηκε σήμα στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας για έλλειψη καυσίμων, προκειμένου να δοθεί η άδεια για αναγκαστική προσγείωση από το αεροσκάφος Airbus A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, καθώς εκτελούσε την πτήση MSR 181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο.
Στις 8:50 το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στον αερολιμένα, ενώ ήδη είχε δοθεί από τον κυβερνήτη σήμα για αεροπειρατεία.
Οι Δυνάμεις Ασφαλείας τέθηκαν άμεσα σε εγρήγορση ενώ στη σκηνή έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το σημείο, ενώ το αεροδρόμιο έπαυσε τη λειτουργία του με τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο να προωθούνται στην Πάφο.
Λίγο μετά την προσγείωση, επιβάτες απελευθερώνονταν σταδιακά με τις Αρχές να διαπραγματεύονται συνεχώς την πλήρη εκκένωση του αεροσκάφους.
Ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων ήταν 55 άτομα συν το 7μελές πλήρωμα.
Η ταυτότητα του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, ωστόσο τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για τον 59χρονος Seif El Din Mustafa.
Η τετρασέλιδη επιστολή 
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο αεροπειρατής απαίτησε να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή γραμμένη στα Αραβικά σε Κύπρια γυναίκα, κάτοικο του χωριού Ορόκλινη, στην Επαρχία Λάρνακας.  Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόκειται για την πρώην σύζυγό του ενός με την οποία είχαν αποκτήσει 5 παιδιά, εκ των οποίων το ένα σκοτώθηκε πριν από λίγα χρόνια σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα.
Οι Αρχές επικοινώνησαν άμεσα με την Κύπρια την οποία μετέφεραν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συνομιλήσει με τον δράστη. Μαζί της είχε ένα ανήλικο παιδί.
Εν τω μεταξύ, είχε ξεκινήσει η μετάφραση του γράμματος από τις Αρχές προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα αιτήματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το γράμμα κατατέθηκε σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η απελευθέρωση γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αιγύπτου.
Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, η διαπραγματευτική ομάδα ενισχύθηκε με έξι Αιγύπτιους διαπραγματευτές για τις συνομιλίες.

   

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img