29.9 C
Paphos
Thursday, July 18, 2024

Συνέντευξη Νικόλα Λιασίδη- Υποψήφιος Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου

Αρχαιρεσίες έχει το προσεχές Σαββατοκυρίακο ο ΔΗΣΥ για ανάδειξη της επαρχιακής του ηγεσίας και το PafosPress μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων θα παρουσιάσει τους δυο υποψήφιους Επαρχιακούς Γραμματείς και τα δυο στελέχη που διεκδικούν τη θέση του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα.

Γιατί διεκδικείτε τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα; Τι χρεάζεται να αλλάξει στο κόμμα;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διεκδικώ τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα του ΔΗΣΥ διότι πιστεύω οτι το κόμμα βρίσκεται σε μια διαδικασία ανανέωσης και ανασυγκρότησης και σε αυτή τη συνθήκη μετα την αλλαγη της ανώτατης ηγεσίας θα πρέπει να ανανεωθούν και οι επαρχιακές γραμματίες, να ανασυσταθούν οι τοπικές επιτροπές, να ενταχθούν στις δομές του κομματος νέοι και γυναίκες και να κοιτάξουμε μπροστά.

Μετα την Εκλογή στην Προεδρία του ΔΗΣΥ της Αννίτας Δημητρίου καθώς και του Ευθύμιου Δίπλαρου στη θέση του Αναπληρωτή Προεδρου και των τριών νέων Αντιπροέδρων ο ΔΗΣΥ μπαίνει σε μια νέα εποχή και σε αυτήν θα πρέπει να ενταχθούν και να εργαστούν νέοι και ικανοί άνθρωποι που έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον ΔΗΣΥ απο τα πόστα που ανέλαβαν, για να κρατήσουν το κόμμα ενωμένο.

Διεκδικώ γιατι πιστεύω οτι μπορώ να ανταπεξέλθω και να προσφέρω στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχοντας πάντα ως παρακαταθήκη τις ιδέες, τις αξίες και την ιδεολογία του ΔΗΣΥ και ο στόχος μου είναι να ξανανοιώσει περήφανο κάθε μέλος του κόμματος.

Είσαστε ένας νέος άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στα κοινά χρόνια τώρα. Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερή σας παρέμβαση για την οποία πιστεύετε ο κόσμος μπορεί να έχει μια μετρήσιμη εικόνα της αξίας, της όρεξης και της δράσης σας;

Η όλη παρουσία και τα πεπραγμένα μου στη θέση του Προέδρου του Κ.Σ. Χλώρακας τα τελευταία 6.5 χρόνια πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο δείγμα της δουλειάς και της αφοσίωσής μου σε κάτι που κάνω, αλλά και της αγάπης μου για τα κοινά. Στην Χλώρακα από το 2017 έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται έργα αξίας πέραν των 15 εκ. ευρώ. Έχουν επιλυθεί χρόνια προβλήματα του Κ.Σ. Χλώρακας και της Κοινότητας, έχει αποκτήσει η Χλώρακα ταυτότητα και ζωντάνια με τα έργα στον πυρήνα, αναβαθμίζεται το τουριστικό της προϊόν και αποκτά πολιτιστικό στίγμα.

Που βλέπετε τον νέο ΔΗΣΥ να βαδίζει;

Είμαι πεπεισμένος ότι ο νέος ΔΗΣΥ θα βγει ενωμένος και ενισχυμένος στην αμέσως επόμενη εκλογική διαδικασία, που είναι οι Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2024. Τον ΔΗΣΥ θα τον ενώσει μόνο η ιδεολογία του, γιατί είναι η κοινή αφετηρία και σκέψη όλων των μελών του. Θα τον διχάσει η συνεχιζόμενη μεμψιμοιρία για το αποτυχημένο αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, διότι τα προβλήματα του τόπου χρειάζονται ένα ΔΗΣΥ υπεύθυνο και συγκροτημένο.

Πιστεύω ότι ο ΔΗΣΥ θα αυξήσει τα ποσοστά του αν κάνει ένα βήμα πιο δεξιά στις πολιτικές του θέσεις, ιεραρχώνοντας καλύτερα τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και τοποθετηθεί πιο αυστηρά σε μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτό φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα αλλά και διαπιστώνεται στις εκλογές σε όλη την Ευρώπη όπου τα δεξιά κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους.

Πιστεύετε ότι οι ανανεώσεις προσώπων φέρνουν κατ’ ανάγκη και ανανέωση ιδεών και πολιτικών θέσεων;

Η ανανέωση προσώπων φέρνει πάντα μια νέα ώθηση και ενέργεια που είναι συνήθως ευεργετική σε κόμματα, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Επίσης, δεν συντηρούνται τυχόν παθογένειες ή απραξία που είναι χαρακτηριστικά μιας μακροχρόνιας ηγεσίας. Ως άνθρωπος, δεν είμαι απολιτικός και πάντα θα λέω την πολιτική μου θέση και απόψη. Θα παλέψω για να επιλυθεί ένα πρόβλημα που αφορά τους πολλούς, το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα μέλη του κόμματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης ;

Το μήνυμα της ενότητας και της ανανέωσης ξεκίνησε με την αλλαγή της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Η σκυτάλη πρέπει να αλλάζει χέρια, και ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ξανανιώσει περήφανος αν οικοδομήσουμε μια σύγχρονη παράταξη, όπου το κάθε μέλος θα έχει λόγο και ρόλο, και όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά. Οι εκλογές, έστω και οι εσωκομματικές, είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, και γι’ αυτό καλώ τον κόσμο να πάρει θέση και να ψηφίσει.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ