ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Κ. Χατζηβασίλης: Προτεραιότητα μας είναι η  διάσωση και επέκταση του Δήμου Γεροσκήπου 

0
356

Πρώτιστος στόχος του Κυριάκου Χατζηβασίλη ως δημαρχεύων του Δ. Γεροσκήπου παραμένει η διάσωση και επέκταση του Δήμου Γεροσκήπου. Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες που θα θέσει για τον Δήμο Γεροσκήπου, ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως είναι να διατηρήσει την πολύ σωστή οικονομική κατάσταση που έχει μέχρι στιγμής. Ακόμη να εκτελεστούν κάποια πολεοδομικά έργα τα οποία είναι προγραμματισμένα και καθυστέρησαν. 


Ως  Δημαρχεύων του Δ. Γεροσκήπου , ποιες οι προτεραιότητες που θα θέσετε; 

Με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να γίνει μια επαναξιολόγηση  του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου Γεροσκήπου, ούτως ώστε,  να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας . Ένεκα διαφόρων παραγόντων με κύριο παράγοντα την πανδημία, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι μεταβαλλόμενη η κατάσταση. Θα πρέπει επίσης να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας . Αυτό που μας απασχολεί τη δεδομένη στιγμή  είναι η μετεξέλιξη του Δήμου μας , και θα πρέπει να λήξει κάποια στιγμή η αβεβαιότητα που υπάρχει. Αναμένουμε ότι θα καταφέρουμε να μείνουμε ως Δήμος Γεροσκήπου και επέκταση προς ανατολάς , όπως είναι και η πρόταση μας. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο ζήτημα αυτό το θεωρούμε ως προτεραιότητα.  Ακόμη θα πρέπει να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αρκετά. Επίσης ως προτεραιότητες θα πρέπει εκτιμώ να καθοριστούν κάποια πολεοδομικά έργα τα οποία είναι πολύ κοντά, άλλα στο να ξεκινήσουν, και άλλα στο να προσφοροδοτηθούν, όπως είναι παράδειγμα ο κυκλικός κόμβος Κινύρα, η οποία οδός,  πλέον πρέπει να την αποκαλούμε “Μιχάλη Παυλίδη” μετά την μετονομασία της με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης ο κόμβος της Ιπποκράτους και αυτός ξεκινά , είναι ουσιαστικά η συμβολή του δρόμου που οδηγεί προς τα εκπαιδευτήρια με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Επιπλέον πολύ σύντομα θα προσφοροδοτηθεί η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα ένα έργο περίπου στα 2 με 2,5 εκατ. ευρώ. Παρομοίως και με το θέμα της επέκτασης του Κοιμητηρίου βγαίνουμε σε προσφορές μέχρι τέλος της εβδομάδος, ώστε να γίνουν τα αναγκαία έργα. Επίσης θα δώσουμε την ίδια προσοχή που δίδαμε μέχρι πρόσφατα στην παραλιακή μας περιοχή.  Σε βάθος χρόνου θα συνεχίσουμε να κάνουμε έργα στην περιοχή. Για φέτος προγραμματίζουμε να γίνει ένας λιθόστρωτος χώρος στάθμευσης στην περιοχή . Ακόμη θα τοποθετηθούν κάποια όργανα Γυμναστικής σε συγκεκριμένο χώρο της παραλίας για τους επισκέπτες. Θα γίνει περαιτέρω εμπλουτισμός πρασίνου και ίσως κάποιο μέρος του παραλιακού δρόμου να ασφαλτοστρωθεί γιατί βρίσκεται σε κακή κατάσταση. 

Πρέπει να πω, ότι έχουμε διευθετήσει κάποια συνάντηση στη Λευκωσία και θα μεταβούμε προσεχώς για να θέσουμε το θέμα της κατασκευής του πρώτου μέρους του Βόρειου Παρακαμπτηρίου , δηλαδή το τμήμα του δρόμου που θα συνδέει την Βιοτεχνική περιοχή της Πάφου με τον κυκλικό κόμβο που αυτές τις μέρες αρχίζει η κατασκευή του. 

Eίναι σημαντικό θεωρώ να δούμε κάποια ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη, όπως είναι η καθαριότητα και η περαιτέρω βελτίωση της εικόνας στο Δήμο μας. Υπάρχουν μικρά – μικρά πράγματα που μπορούν να γίνουν σε συνοικίες,  αλλά και γενικότερα στα όρια του Δήμου μας, τα οποία με μικρές παρεμβάσεις θεωρώ ότι μπορούν να αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα του Δήμου. Όπως περιποίηση των πάρκων , του πρασίνου και λοιπά. Ακόμη την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στον συνδετήριο δρόμο . Μάλιστα έχω ζητήσει να εμπλουτιστεί περαιτέρω το πράσινο δηλαδή να φυτέψουμε το διπλάσιο αριθμό δενδριλίων στα πεζοδρόμια του συνδετήριου. Θεωρώ ότι το πράσινο είναι αυτό που δίδει περισσότερο στην ποιότητα των δημοτών. Επίσης αναμένεται σύντομα η παράδοση του Ιατρικού Κέντρου “ Χριστόφορος Χατζηλαμπρή “  μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη. Έχω προβεί σε παρεμβάσεις αρμοδίων σχετικά με παραχώρηση κρατικής γης περιμετρικά του αθλητικού κέντρου ώστε να γίνει κατορθωτή η δυνατότητα της φιλοξενίας αθλητικού τουρισμού με την δημιουργία περαιτέρω βοηθητικών  γηπέδων ποδοσφαίρου. 
Επίσης κάπου που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι η ενορία της Κολώνης για την οποία έχω ήδη διευθετήσει ραντεβού με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για να τους υποδείξουμε κάποια ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης , όπως ένα  μικρογκρεμισμένο πάρκο στην παλιά συνοικία και λοιπά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα γενικότερο λίφτινγκ στην περιοχή γιατί το χρειάζεται.   

Χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δ. Γεροσκήπου πόσο σας βοήθησε αυτό ;
Σίγουρα έχει τη σημασία του το γεγονός αυτό, γιατί ήμουν κοντά στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα δημοτικά πεπραγμένα. Διετέλεσα επίσης και αντιδήμαρχος επί μια πενταετία. Αυτό θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πιο σύντομα και να μπορέσω να αντεπεξέλθω καλύτερα στα νέα μου καθήκοντα. Όταν έχεις μια εμπειρία δέκα χρόνων είναι αυτονόητο ότι μπορείς να προγραμματιστείς ,να διοικήσεις αλλά και να αντιμετωπίσεις πιο αποτελεσματικά τα ζητήματα που προκύπτουν. Ως αντιδήμαρχος Γεροσκήπου συνεργάστηκα με τον μακαριστό Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη ο οποίος που είχε αναθέσει ευθύνες.   


Εκτιμάτε ότι ο Δήμος Γεροσκήπου  έχει προοπτικές ανάπτυξης, και αν ναι σε ποιους τομείς;
Θεωρώ ότι εάν υπάρχει κάποιος Δήμος ιδιαίτερα στην Επαρχία Πάφου που έχει προοπτικές ανάπτυξης περισσότερες,  αυτός είναι ο Δήμος Γεροσκήπου .Υπάρχει ανάπτυξη ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα αλλά και οικιστικά. Γενικότερα οι δημότες της Γεροσκήπου ήταν και είναι φιλοπρόοδοι ,άνθρωποι που τους αρέσει ο εθελοντισμός, άνθρωποι που τους αρέσει να εμπλέκονται στα κοινά. Αυτό που χρειάζεται είναι κάποιος να διαδραματίσει το ρόλο του συντονιστή . Έχουμε ακόμη ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και προσφέρεται για τουριστική κυρίως εκμετάλλευση.