29.9 C
Paphos
Saturday, July 6, 2024

Συνέντευξη Γιώργος Θεοδοσίου- Υποψήφιος Αναπληρωτής Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Πάφου

Αρχαιρεσίες έχει το προσεχές Σαββατοκυρίακο ο ΔΗΣΥ για ανάδειξη της επαρχιακής του ηγεσίας και το PafosPress μέσω μιας σειράς συνεντεύξεων θα παρουσιάσει τους δυο υποψήφιους Επαρχιακούς Γραμματείς και τα δυο στελέχη που διεκδικούν τη θέση του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα.

Γιατί διεκδικείτε τη θέση του Αναπληρωτή Επαρχιακού Γραμματέα; 

O Δημοκρατικός Συναγερμός, αναντίλεκτα είναι ένα ιστορικό κόμμα με αρχές και παρακαταθήκες, συνώνυμο με την ευμάρεια του κράτους μας και την ελληνική μας υπόσταση και αναμφίβολα αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον ανεύθυνο λαϊκισμό και τις πολιτικές ακρότητες. Μετά τις τελευταίες προεδρικές εκλογές, δυστυχώς,  βρεθήκαμε  στην θέση της αντιπολίτευσης. Σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές οι οποίες ανέδειξαν πρόεδρο την κυρία Αννίτα Δημητρίου όλα τα μέλη και τα στελέχη έχουμε ρόλο να διαδραματίσουμε. Όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι μπορεί να φανεί ωφέλιμος για την κοινωνία και τον τόπο που ζει. Έτσι λοιπόν και γω σε αυτό το κάλεσμα δεν θα μπορούσα να σφυρίξω αδιάφορα και να μην εμπλακώ σε μια κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες στις οποίες ζούμε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από τις εκλογές αβίαστα και χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση προκύπτει το συμπέρασμα ότι το κόμμα μας έχασε την επαφή με τη βάση και τους προβληματισμούς του απλού ψηφοφόρου.  Δυστυχώς αυτό έχει επηρεάσει τόσο τα επαρχιακά τμήματα όσο και τις τοπικές επιτροπές. Είναι για αυτούς τους λόγους που τόσο εγώ όσο και όλοι οι συναγερμικοί που αντιλαμβάνονται την ευθύνη της παράταξής μας απέναντι στον τόπο μας που θέλουμε να εργαστούμε και να αναλώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό. Στο σημείο αυτό να μου επιτρέψετε να κάνω και μια μικρή παρένθεση και να πλέξω το εγκώμιο σε όλους εκείνους τους αγνούς συναγωνιστές που αφιλοκερδώς, ανάλωσαν και εξακολουθούν να αναλώνουν δυνάμεις, σε καθημερινή βάση, στις κατά τόπους επαρχιακές επιτροπές, κλαδικές και τοπικές.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες  μου έχει ως τελικό σκοπό να φέρουμε κοντά, να «παντρέψουμε» παλιούς και νέους, ενεργούς και μη ενεργούς συναγωνιστές.  Μόνο τότε θα καταφέρουμε να γυρίσουμε σελίδα, να επουλωθούν ανοιχτές πληγές και να οδηγήσουμε τον ΔΗ.ΣΥ σε μία νέα εποχή ανασύνταξης και ανασυγκρότησης.

Είσαστε ένας άνθρωπος που αφιερωθήκατε στην επιστήμη σας, την ιατρική γιατί να εμπλακείτε στα κομματικά κοινά, ποιες οι φιλοδοξίες σας.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω αισθάνομαι έντονα την επιθυμία να προσφέρω. Αν θέλετε αυτό μπορεί και να είναι έμφυτο εξού και ακολούθησα την ιατρική αλλά στην πάροδο των χρόνων καλλιεργήθηκε ακόμη περισσότερο μέσα από τον θεσμό της οικογένειας. Μοναδική μου φιλοδοξία είναι η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου που “απολαμβάνει” κάποιος που είναι χρήσιμος για τον συνάνθρωπό του.

Κάτω από αυτό το πνεύμα είναι και η πολύχρονη μου δράση μέσα από συνδέσμους, φορείς και σωματεία όπως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης αλλά και η Ομοσπονδία Κυνηγών. Μ’ αρέσει να είμαι ωφέλιμος για τους συνανθρώπους μου και αυτό νομίζω είναι κάτι που πάντα θα το φέρω μαζί μου.

Που βλέπετε τον νέο ΔΗΣΥ να βαδίζει δεδομένων και των μαζικών αλλαγών στην κεντρική ιεραρχία του κόμματος; 

Λένε και είναι πολύ σωστά πως τα κόμματα είναι κύτταρα Δημοκρατίας. Κύτταρα Δημοκρατίας νοουμένου ότι λειτουργούν σωστά, αν συμφωνείτε φυσικά μαζί μου. Αν λοιπόν ένας ο οργανισμός όπως ο ΔΗΣΥ είναι ζωντανός και υγιής, αν οι παλμοί του κτυπάνε κανονικά τότε εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί και ανανέωση. Βέβαια την ίδια στιγμή θα κάνει και λάθη, θα έχει και αστοχίες αλλά οφείλει να βρει λύσεις, να βελτιωθεί, να διορθωθεί και να τραβήξει ξανά την πορεία του. Έτσι και εμείς, αφουγκραστήκαμε τη βάση της κοινωνίας, τη βάση των ψηφοφόρων μας και τώρα είμαστε στη διαδικασία ενδοσκόπησης για να κάνουμε βελτιώσεις και αλλάγες. Εκ των πραγμάτων θα αλλάξουμε και πρόσωπα, θα διορθώσουμε την πορεία μας, αν κάπου ξέφυγε από τις σωστές συντεταγμένες και θα βρούμε και πάλι τον δρόμο μας. Ένα ιστορικό κόμμα όπως ο ΔΗΣΥ, έτσι όπως το οραματίστηκε ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης δεν μπορεί να μείνει στάσιμο και χαίρομαι πραγματικά που είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας ανασυγκρότησης τόσο εγώ όσο και οι συνυποψήφιοί μου.

Πιστεύετε ότι οι ανανεώσεις προσώπων φέρνουν κατ’ ανάγκη και ανανέωση ιδεών και πολιτικών θέσεων;

Τα πρόσωπα μπορούν να φέρουν αλλαγές και αέρα ανανέωσης. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα δεδομένο. Μπορεί κάποιος να είναι νέος και να έχει συντηρητικές και πεπαλαιωμένες απόψεις και κάποιος να είναι μεγαλύτερος και να “γεννά” συνέχεια καινοτόμες ιδέες και σκέψεις. Όμως για να μην αποφύγω την ουσία του ερωτήματός σας να σας αναφέρω ότι είμαι της άποψης ότι όλα αυτά μπορούν να συνυπάρξουν και να δένουν αρμονικά. Και νέοι και παλιοί, και φρεσκάδα και ενθουσιασμός και εμπειρία και ωριμότητα. Εδώ είμαστε για να προσφέρουμε και ο κόσμος της Παράταξης ας μας αξιολογήσει στη βάση των δικών του κριτηρίων. Προσωπικά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της βάσης του κόμματος, τη σέβομαι και την εμπιστεύομαι.

Βλέπουμε μια τάση εμπλοκής ολοένα και περισσότερων γυναικών στην ηγεσία του κόμματος. Θεωρείται ότι είναι τάση, μήπως μόδα ή μια αναγκαιότητα οι γυναίκες να έχουν ενεργότερη εμπλοκή στην πολιτική; 

Ποτέ στη ζωή μου δεν διαχώριζα τους ανθρώπους σε άνδρες και γυναίκες. Είμαι της άποψης ότι η γυναίκα έχει τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τον άνδρα στην κοινωνία μας και κατ’ επέκταση και στην κομματική ζωή ή την πολιτική. Χαίρομαι που ολοένα και περισσότερες γυναίκες βγαίνουν μπροστά και διεκδικούν το αυτονόητο για μένα. Στη δική μας δουλειά, με τις δικές μας παραστάσεις δεν διαχωρίζουμε τους επαγγελματίες συναδέλφους ή συνεργάτες στη βάση του φίλου, έτσι και εδώ χαίρομαι που μια συναγωνίστρια βρίσκεται δίπλα μου και μαζί διεκδικούμε με ευγενή άμιλλα τη θέση του Αναπληρωτή ή Αναπληρώτριας Επαρχιακού.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα μέλη του κόμματος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης ;

Καλώ τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Να καθορίσει ο ίδιος την επιθυμία του και ποιοι είναι εκείνοι που θέλει να τον εκπροσωπούν. Εγώ εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω άπαντες είναι ότι θα εργαστώ με ζήλο, αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση αν χρειαστεί να μετουσιώσω τις πολιτικές μας θέσεις σε πράξη. Μέσα από την νέα επαρχιακή επιτροπή όλοι μας μπορούμε, ο καθένας τραβώντας το δικό του κουπί και όλοι μαζί σπρώχνωντας μπρος το σκάφος να συμβάλουμε σε μια καλύτερη Πάφο. Καλή ψήφο σε όλους και ευχαριστώ και το PafosPress για τη δυνατότητα αυτή να ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις μου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ