13.9 C
Paphos
Tuesday, February 7, 2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Άγγελος Ονησιφόρου: “Πρέπει να πετύχουμε μια καλή δυναμική στο ΣΙΚΑΠ”

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου εξελέγη ο Άγγελος Ονησιφόρου. Mετά την εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2021, το ΔΣ ΣΙΚΑΠ ακολούθως καταρτίστηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος ο Άγγελος Ονησιφόρου, αναπληρωτής Πρόεδρος – εκπρόσωπος Πόλεως Χρυσοχούς ο Νίκος Ματθαίου, αντιπρόεδρος – εκπρόσωπος Πέγειας ο Στέλιος Νικολαΐδης, γραμματέας ο Γιώργος Σολωμού, ταμίας – Εκπρόσωπος Τύπου ο Γιώργος Νεοφύτου, υπεύθυνη Εκδηλώσεων η Ελένη Χριστοδούλου Χ’’Κωστή. Μέλη εξελέγησαν οι Πέτρος Πέτρου, Λένος Σάββα , Σάββας Σταύρου, και Πέτρος Κεχριώτης Εκτελεστικός Γραμματέας.

Ο κ. Ονησιφόρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο PafosPress ανέφερε πως με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ξεκίνησε επαφές με βουλευτές, δημάρχους, Αστυνομία, αλλά και τα οργανωμένα σύνολα της Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ποιες οι προτεραιότητες σας με την ανάληψη των καθηκόντων σας στην θέση του νέου προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου ;

Οι προτεραιότητες μας είναι η έκδοση αδειών ποτού και μουσικής των εστιατορίων κάθε τρία χρόνια. Αλλο μέλημα μας είναι το θέμα των σκεπάστρων μαζί με τους ανεμοθώρακες για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά και η μουσική στα μπαράκια που λειτουργούν σε όλη την Επαρχία, και στην Πάφο και στην περιοχή της Πέγειας, τη Γεροσκήπου ή και την Πόλη Χρυσοχούς αλλά και σε κοινότητες . Σίγουρα το θέμα με την ένταση του ήχου είναι κάτι που μας απασχολεί και πρέπει να το εξετάσουμε. Δυστυχώς αρκετοί ιδιοκτήτες νυχτερικών κέντρων έχουν καταγγελθεί. Τίθεται λοιπόν για μας θέμα επιβίωσης και όχι ηχορύπανσης όπως συνήθως λέγεται και αυτό θα πρέπει να επισημανθεί και να ξεκαθαρίσει. Ακόμη πρέπει να εξεταστεί το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους και η ανεύρεση προσωπικού από άλλους χώρες για τους χώρους εστίασης, είτε μαγείρους είτε τραπεζοκόμους. Ξεκινήσαμε λοιπόν τα διαβήματα με διάφορες χώρες του εξωτερικού για να μπορέσουμε να φέρουμε προσωπικό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Μεγάλη η δυστοκία στην εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού;

Ναι πολύ μεγάλη. Λόγω της πανδημίας το ξένο εργατικό δυναμικό δεν μπόρεσε να διαμύνει στην Δημοκρατία λόγω των τεραστίων εξόδων που επωμίζονταν και επέστρεψαν πίσω στις χώρες τους.

Πόσα κέντρα αναψυχής έχει η επαρχία Πάφου;

Yπάρχουν 700 καταστήματα εγγεγραμμένα και προς το παρών γύρω στα 120 εστιατόρια στο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

Υπάρχει σύμπνοια μεταξύ του Συνδέσμου… εκτιμάτε ότι θα στηριχθεί το έργο σας ως πρόεδρος;

Ναί ήδη έχουμε κάνει τα απαραίτητα διαβήματα με τις δημοτικές αρχές και υπάρχει υπόβαθρο και βοήθεια τόσο από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος όσο και από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε τα αιτήματα μας.

Ξεκινήσαμε τις επαφές σας με βουλευτές, δημάρχους της επαρχίας Πάφου και άλλους φορείς;

Ναι με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, ξεκίνησα επαφές με βουλευτές, δημάρχους, αστυνομία και οργανωμένα σύνολα της Πάφου.

Επιπρόσθετα, θα συνομιλήσουμε με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, με σκοπό την καταγραφή και προώθηση των προβλημάτων του κλάδου τα οποία επικεντρώνονται στην έκδοση αδειών, έλλειψη προσωπικού, θέμα εκπομπής μουσικής (ντέσιμπελ), ανεμοθώρακες και σκιάδια κέντρων, τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικούς χώρους κ.α., όπως προανέφερα. Θα είμαστε δίπλα από κάθε ιδιοκτήτη κέντρου της Πάφου για να επιλύσουμε τα προβλήματά του αλλά και να βοηθήσουμε σε ό,τι μας χρειαστεί.

Πως θα χαρακτηρίζατε τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο από πλευράς επισκεψιμότητας ;

Θα χαρακτήριζα τη φετινή χρονιά πάρα πολύ καλή από πλευράς επισκεψιμότητας στα κέντρα αναψυχής για διάφορους λόγους. Να σημειώσω ότι οι πάρα πολλοί επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι διέμεναν σε διαμερίσματα και κατά συνέπεια κυκλοφόρησαν περισσότερο στην Πάφο και επισκέπτονταν και εστιατόρια. Όλοι οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής έμειναν ευχαριστημένοι με την επισκεψιμότητα του κόσμου τη φετινή καλοκαιρινή σαιζόν.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε προς τα μέλη του ΣΙΚΑΠ;

Θέλουμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου να επανέλθουν ξανά πίσω στο ΣΙΚΑΠ για να πετύχουμε μια καλή δυναμική σαν Σύνδεσμος και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν επιχειρηματίες. Εκτιμώ πως τα προβλήματα είναι κοινά, δεν ξεχωρίζω ούτε καφετέριες , ούτε μπαράκια, ούτε σνακ μπαρ. Πρέπει να είμαστε όλοι μια ομάδα να δουλέψουν όλοι ομαδικά.

Ο κ. Άγγελος Ονησιφόρου ανέφερε τέλος πως κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Νέου ΔΣ ΣΙΚΑΠ αποφασίστηκε όπως ο επί 35 χρόνια πρόεδρος ΣΙΚΑΠ Νεόφυτος Θρασυβούλου και σημερινός Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ΟΣΙΚΑ είναι επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ