29.9 C
Paphos
Saturday, June 22, 2024

Συνέδριο με την συμμετοχή 90 ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο στην Πάφο από το ΑUB

Με τη συμμετοχή 90 περίπου ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, στελεχών επιχειρήσεων και διευθυντών έργων από τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του κόλπου, την Κύπρο, την Ευρώπη και τον Καναδά, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB) – Mediterraneo, το οποίο εδρεύει στην Πάφο, φιλοξενεί από σήμερα μέχρι την Κυριακή τη δεύτερη διεθνή διάσκεψη «The Case Conference 2024». Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοποριακή πρωτοβουλία του «AUB Case Hub» που λειτουργεί στο μητρικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού και του διεθνώς καταξιωμένου Οίκου «Ivey Publishing», ο οποίος θεωρείται κορυφαίος στην παροχή μελετών επιχειρησιακών περιπτώσεων με παγκόσμια εμβέλεια.

Η τελετή έναρξης της διάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Center, όπου στεγάζεται προσωρινά το Πανεπιστήμιο μέχρι την αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών της δικής του πανεπιστημιούπολης και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως είναι μεγάλη χαρά ως τοπική αρχή να καλωσορίσουν στην Πάφο αυτό το διεθνές συνέδριο. Όπως ανέφερε το «The Second Case Conference» προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ ατόμων που ασχολούνται με τη σύνταξη ειδικών μελετών ή ενδιαφέρονται για την περιοχή και τις αναπτυξιακές δυνατότητές της και εκπαιδευτικών από την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα. Περιλαμβάνει είπε, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ομιλίες, εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, πάνελ συζητήσεων, συνεδρίες παρουσίασης και συνεδρίες ανάπτυξης περιπτώσεων, με επικεφαλής έμπειρους συγγραφείς, πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως θέλει μεγάλη τέχνη και μεγάλη προσοχή το πως γίνεται η συγγραφή, η αξιολόγηση και η δημοσίευση η παραγωγή δηλαδή, όπως εξήγησε. Στο συνέδριο συνέχισε συμμετείχαν 90 περίπου ακαδημαϊκοί και στελέχη επιχειρήσεων , όπως είπε, από την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και άλλου. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου είναι για μας η επιτυχία και να μπαίνει ένας τόπος στον κόσμο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να αποκτά βάθος η ίδια η κοινωνία και η ίδια η πόλη.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Γιάννης Άνθης στέλεχος του AUB ανέφερε πως το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB) – Mediterraneo είναι περήφανο που φιλοξενεί τη σημερινή διάσκεψη και αποτελεί, όπως είπε, ένα ακόμη δείγμα, των δυνατοτήτων που έχει το Πανεπιστήμιο και της αξιοποίησης της μεταφοράς γνώσης ακαδημαϊκής αριστείας από το μητρικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού στο αδερφό Πανεπιστήμιο AUB που εδρεύει στην Πάφο. Αυτό συνέχισε αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο η μεταφορά αυτής της πολύχρονης ακαδημαϊκής αριστείας που έχει το AUB αλλά και η παρουσία εκατοντάδων επιστημόνων από όλο τον κόσμο από τηνΜέση Ανατολή, τις χώρες του Κόλπου, από τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης.

Χαιρετισμούς στην έναρξη απηύθυναν ο Πρόεδρος του AUB Fadlo R. Khuri, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο Πρύτανης του AUB – Mediterraneo Wassim El Hajj, ο Κοσμήτορας του AUB Business School Dr. Yusuf Sidani και η πρόεδρος της Διάσκεψης Dr. Randa Salamoun.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις ιδέες τους για τη συγγραφή των δικών τους cases και έλαβαν λεπτομερή ανατροφοδότηση από έμπειρους συμβούλους. Στόχος της διάσκεψης είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες, μέσω των συνεργειών μέντορα-εκπαιδευόμενου, να προωθήσουν τις υποθέσεις τους (Cases) προς δημοσίευση στο The Case Hub, τους εκδότες και διανομείς και στα εξειδικευμένα περιοδικά.

Στόχος του «AUB the Case Hub» είναι να γίνει η πλατφόρμα αναφοράς που επιτρέπει σε όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τις περιπτωσιολογικές μεθόδους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με κορυφαίους ειδικούς και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ